Novosađanima smeta buka iz kafića, psi, papagaji, ali i bebe

19:11:00 19.11.2017, Komentara: 0

Novi Sad – Sudeći po pritužbama Komunalnoj policiji, Novosađanima najviše smeta buka koja dopire iz komšijskih stanova, pa čak i papagaji iz okolnih zgrada, psi koji šetaju bez povoca, a bilo je i žalbi zbog plača bebe! Ipak, daleko najviše je bilo prijava zbog nepoštovanja kućnog reda u stambenim objektima, prekoračenja radnog vremena ugostiteljskih objekata, korišćenja javne površine bez odobrenja, ili suprotno odobrenju.

Novosađanima smeta buka iz kafića, psi, papagaji, ali i bebe


Kako pišu Večernje novosti, Komunalna policija u Novom Sadu od početka godine primila je 15.504 prijave građana i institucija, što je u proseku nešto manje od 50 dnevno.

- Od početka godine izrekli smo ukupno 2.147 novčanih kazni. Od toga, najviše za prekoračenje radnog vremena, remećenja kućnog reda i kršenje javnog reda - kaže Miroslav Laketić, načelnik novosadske Komunalne policije. Naglašava da represija nije glavni zadatak, već pre svega prevencija koja treba da promeni navike i uvede što više komunalnog reda.

Građani se Komunalnoj policiji obraćaju telefonom, elektronskom i redovnom poštom, ali se dešava da im ljudi prilaze i na ulici. Novčane kazne, u zavisnosti od prekršaja, za firme se kreću od 30.000 do 150.000 dinara, za preduzetnike od 20.000 do 75.000, dok za građane one idu od 6.000 do 25.000 dinara.


Izvor: Večernje novosti


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.8 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?