Novosađanin Filip Tot pobednik superciklusa „Slagalice“

08:01:00 02.01.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Tridesetogodišnji Novosađanin Filip Tot pobednik je jubilarnog ciklusa „Slagalice“, organizovanom povodom tri decenije postojanja ovog kviza. U ovom ciklusu, organizovanom na samom kraju godine, učestvovali su isključivo najbolji učesnici ovog kviza u njegovoj istoriji. Tako je naš sugrađanin postao najbolji među najboljima.

Novosađanin Filip Tot pobednik superciklusa „Slagalice“


Osim što je pobedio sve dosadašnje pobednike kviza, Tot je za prikazano znanje osvojio milion i po dinara. Drugoplasirani Žarko Stevanović osvojio je milion dinara, a po 250.000 dinara pripalo je polufinalistima Milošu Karni i Kristianu Kneževiću.

Inače, Tot je samo tri meseca stariji od popularnog kviza.

- Ove godine sam i ja napunio 30 godina, tri meseca sam stariji od Slagalice, tako da smo se razvili zajedno. Čestitao bih svima Novu godinu - ljudi, budite dobri, zdravi i verujte u sebe, da nisam verovao u sebe ne bih držao sad ovo u rukama - poručio je Filip gledaocima tokom primanja nagrade.

Filip Tot je, inače, pobednik 103. ciklusa u 2018. godini. Rođen je 1993. godine u Novom Sadu. Još kao učenik novosadske Osnovne škole „Sonja Marinković“ počeo da je pokazuje interesovanje za sve i svašta, što se nastavilo i tokom školovanja u Gimnaziji „Isidora Sekulić“. Kada je došlo vreme za studiranje, opredelio se za turizam na PMF-u, od čega je posle nekog vremena i odustao. Trenutno radi u kladionici.

Tot je nakon pobede u superciklusu rekao da mu je velika želja bila da učestvuje u „Slagalici“, zbog čega se tri godine svaki dan prijavljivao za učešće.

- Ustanem, uključim kompjuter, pa umesto jutarnje kafe pošaljem mejl „Slagalici“, i tako svaki dan. Tri godine im je trebalo da me pozovu. I kad sam uspeo da osvojim 103. ciklus, to mi je bio vrhunac, iako „Slagalica“ nije najzahtevniji kviz, ali ima težinu zbog najveće tradicije, praćenosti... Kad je menjan sistem takmičenja, ljudi koji su pobeđivali oko mog ciklusa, ponovo su se prijavljivali a ja nisam imao želju. Smatrao sam da sam već tada „prešao igricu“. A sada su me zvali da budem među svim pobednicima u proteklih 30 godina, prihvatio sam i, eto, još jednom sam „prešao igricu“ – ispričao je Tot za „Dnevnik“.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
27°
Vlažnost: 42%
Pritisak: 1009.5 mb
Vetar: 5 m/s, SE
Pon 11° - 28° Sunčano
Uto 12° - 27° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?