Novosađanin kažnjen sa 10.000 dinara jer je vozio trotinet bez kacige

13:09:00 22.09.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Novosadska saobraćajna policija kaznila je vozača električnog trotineta jer nije imao kacigu. Kazna za ovaj prekršaj je 10.000 dinara.

Novosađanin kažnjen sa 10.000 dinara jer je vozio trotinet bez kacige


O ovoj kazni javnost je saznala jer je kažnjeni vozač to objavio na Instagram stranici @serbialive_novisad. Kako se vidi iz dokumenta (kazne) koju je objavio, ona je napisana u sredu u 8.20 časova na Limanu.

Saobraćajni policajac je naveo da je prekršilac upravljao lakim električnim vozilom i kretao se Šekspirovom ulicom od Bulevara cara Lazara ka Ulici Narodnog fronta, te da nije imao zakopčanu zaštitnu biciklističku kacigu.

Kazna od 10.000 dinara za vožnju bez kacige je jedna od većih kazni koje su propisane nedavno donetim izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, kojima su električni trotineti konačno obuhvaćeni zakonskim propisima. Prema novim propisima, vozačima trotineta je zabranjeno da voze bez zakopčane biciklističke kacige u svim situacijama.

Izvor: NoviSad.com, serbialive_novisad, 021.rs

foto: Printskrin / serbialive_novisad


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Slaba kiša
12°
Vlažnost: 88%
Pritisak: 997.5 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Pet 13° - 17° Pljusak
Sub 11° - 22° Mogući pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?