Novosađanin povredio penis, pa tuži Grad

19:01:00 11.01.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Novosađanin I.N. tuži Grad jer je igrajući košarku na igralištu povredio penis na metalnu šipku. Za pretrpljeni fizički i duševni bol on traži 270.000 dinara.

Novosađanin povredio penis, pa tuži Grad

I. N. je u septembru 2014. godine, na igralištu Eđšeg, u jednom momentu krenuo za loptom van terena i udario genitalijama od metalnu šipku.

"U doskoku je pao na metalnu konstrukciju uz igralište pri čemu je zadobio udarac u predelu genitalija i rasekotinu dužine 10 centimetra, tik iznad polnog organa", piše u tužbenom zahtevu.

Odmah po povređivanju, drug ga je prebacio u Urgentni centar gde mu je rana zašivena, ali se tamo ponovo pojavio naveče istog dana, jer se krvarenje nastavilo.

Goran Topić advokat povređenog Novosađanina, kaže da je njegov klijent povređen na predmet koji nije trebalo da bude tamo.

- Ne znamo tačno šta je to, nekakav metalni nosač koji više nema funkciju. Ko je vlasnik imovine, a ovde je to grad, dužan je da ukloni sve predmete koji mogu biti opasni, posebno ako su blizu igrališta – rekao je Topić za Blic.

On je dalje pojasnio da I. N. za fizičke bolove traži 100.000 dinara, za pretrpljeni strah 120.000, a za duševne bolove 50.000 dinara. Ročište ih očekuje 18. februara.

Advokat u tužbenom zahtevu navodi da, iako je spermogram na sreću potvrdio da je repruduktivna sposobnost I.N. očuvana, fizička povreda penisa nije bila sve, već je tužilac morao kod neuropsihijatra pošto ga je povređivanje teško pogodilo.

- Zbog vrste povrede i neprijatnosti koju je doživeo prilikom lečenja i straha od mogućih posledica pao je u depresiju i nakon pregleda je ustanovljeno da boluje od mešovitog anksioznog i depresivnog poremećaja, zbog čega su mu prepisani lekovi – govori ovaj advokat.

U odgovoru na tužbu Novi Sad navodi da on nije prava adresa za tužbu jer igrališta održava JP Zavod za izgradnju grada, za šta dobija pare iz budžeta, čime je Grad zakonski ispunio svoje obaveze. Iz Grada smatraju i da I.N. snosi isključivu odgovornost za povredu jer mu je „potpuno izostao opažaj okoline prilikom povređivanja“.

- Iz tužbe proizilazi da se tuženi povredio van igrališta. Komulani inspektori su izašli na teren i utvrdili da nema oštećenja na metalnoj konstrukciji koja bi mogla naneti povrede, a ona je svakako udaljena više od jednog metra od igrališta i ne predstavlja njegov mobilijar – kažu u odgovoru na tužbu iz Grada. Oni dodaju da se tužba mora odbaciti i iz razloga što prava korisništva nad ovim zemljištem sem njih imaju i Republika Srbija i još jedan građanin.

Izvor: Blic


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
18°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 995.8 mb
Vetar: 5 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?