Novosađanin priveden zbog pretnji Vučiću na Tviteru

14:12:00 05.12.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Novosađanin Đuro Trkulja, doktor ekonomije i teologije, nekadašnji diplomata pri UN, priveden sinoć zbog tvita o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Njegova supruga Vesna Roknić kaže da policija Trkulju tereti za ugrožavanje sigurnosti.

Novosađanin priveden zbog pretnji Vučiću na Tviteru


Ona je medijima ispričala da su specijalci, dok su oni bili odsutni, upala u njihov dom, sve ispreturali, sačekali bračni par ispred zgrade i priveli Trkulju. Tada im je rečeno da je to zbog tvitova.

Vesna Roknić za 021.rs priča da njen muž na društvenoj mreži piše obične poruke koje pišu i drugi građani, među kojima su i oni koji pokazuju nezadovoljstvo sadašnjim stanjem u zemlji.

- Radi se o tvitu nekog opšteg sadržaja, nezadovoljstva, da nema posla, da narod odlazi iz zemlje, da ćemo ostati i bez lekara. To su činjenice koje je napisao. Nije to ništa posebno, to su stvari koje svi komentarišu - navela je Vesna Roknić za 021.rs.

S druge strane, Blic nezvanično saznaje da su pretnje upućene sa profila @AgentStrani, a korisnik koji stoji iza njega piše da se „Vučićev kraj bliži i da ga niko u tome neće zaustaviti“.

- Vučiću Aleksandre, u meni ne živi strah od tebe, čega sam siguran da si svestan; Otići ću jedan korak dalje kroz najavu da će narednih dana nestati neko tebi (porodično i kriminalno) veoma blizak. Moja jedinica ne pravi greške - napisano je na ovom Tviter nalogu, iza kojeg se, prema sumnjama policije, krije Trkulja.

Autor tvitova je očigledno hteo da ostavi utisak da iza njega stoji Mosad, izraelska tajna služba koju je često pominjao u pretnjama Vučiću.

- Vučiću Aleksandre, tvoj strah od mene (nas @TheMossadIL) je naravno opravdan. Svakoga sekunda dok lično ne stanem pred tebe, živi u strahu - kako si sudio biće ti suđeno. Moja reč stoji! - piše u drugom tvitu.

Autor tvitova nije pretio samo Vučiću i njegovoj porodici, već i drugim predstavnicima vlasti. Na njegom spisku su se tako našli direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.


Izvor: N1, Radio021, Blic


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 45%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 3 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?