Novosađanin prošlog meseca reciklirao skoro 3.000 ambalaža i dobio bicikl

13:09:00 18.09.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Novosađanin koji je prošlog meseca reciklirao najviše ambalaže na reciklomatima nagrađen je biciklom. On je tokom prethodnog meseca reciklirao ukupno 2.862 ambalaže.

Novosađanin prošlog meseca reciklirao skoro 3.000 ambalaža i dobio bicikl


Gradska uprava za zaštitu životne sredine objavila je ovomesečne dobitnike nagrada za recikliranje na reciklomatima u Novom Sadu. Nagrade je dobilo 20 Novosađana, a onaj koji je najviše reciklirao u prethodnom mesecu osvojio je bicikl koji je donirala firma Coca-Cola. Ova firma donirala je poklone i za naredna četiri dobitnika, koji su dobili po dva Bluetooth zvučnika i slušalice.

Ostali pokloni uključuju tri puta po dve karte za bazen na Spensu, karte za neki kulturni događaj u gradu, poklon paketi koje obezbeđuju kompanija „Sekopak“ i Gradska uprava za zaštitu životne sredine.

Ko su sve dobitnici pogledajte na OVOM LINKU.

Reciklomati se nalaze na nekoliko lokacija u gradu – na Beogradskom keju, Trgu slobode kod Apolo centra, ispred Skupštine Novog Sada, u Kineskoj četvrti kod Fabrike i kod glavnog ulaza Štranda.

Iz gradske uprave ističu da je tokom pet meseci rada aplikacije Reciklomat sakupljano oko 122.000 bodova, tj. PET ambalaže i aluminijumske konzerve. Ideja ovog projekta, dodaju, bila je da privuku mlađe generacije i motivišu ih da steknu ekološke navike i učestvuju u primarnoj selekciji.

– Kako bi dodatno motivisali građane da odlažu otpad napravljena je i aplikacija Reciklomat, na kojoj se nakon registracije sakupljaju bodovi za svaku ubačenu ambalažu, a na svakih mesec dana se pravi presek i nagrađuju se oni sa najvećim brojem bodova – ističu u ovoj upravi.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
26°
Vlažnost: 42%
Pritisak: 1006.9 mb
Vetar: 5 m/s, ENE
Pet 13° - 23° Malo i umereno oblačno
Sub 11° - 24° Pretežno sunčano

Anketa

Kupate li se na Štrandu?