Novosađaninu carinici oduzeli kompletan salon za pse

13:05:00 29.05.2018, Komentara: 1

Novi Sad - Veću količinu neprijavljene opreme za negu kućnih ljubimaca, vredne oko pola miliona dinara, zaplenili su carinici 28. maja na ulazu graničnog prelaza Bački Breg.

Novosađaninu carinici oduzeli kompletan salon za pse

Roba je pronađena u kombiju novosadskih registarskih tablica, sa prikolicom nemačkih tabli, kojim je od Nemačke ka Novom Sadu putovao 33-godišnji Novosađanin u društvu saputnika.

Došavši na red za kontrolu, vozač je carinskim službenicima prijavio tovar polovne robe: belu tehniku, nameštaj i alat za koje je uredno platio carinske dažbine. Prilikom pregleda kombija utvrđeno je da se u njemu nalazi i deo robe koja nije bila prijavljena, jer su carinici u tovaru pronašli dve torbe sa nesvakidašnjim sadržajem.

Novosađaninu carinici oduzeli kompletan salon za pse

Reč je, naime, o opremi za negu kućnih ljubimaca, i to hidrauličnom stolu za šišanje pasa, mašinicama i njihovim ulošcima, ali i makazama, četkama i furminatorima za pse, koji služe za uklanjanje mrtvih ili ućebanih dlaka sa tela životinje.

Iako vrednost robe dostiže gotovo pola miliona dinara, vozač je izjavio da je torbe preuzeo u Nemačkoj da ih preveze poznaniku u Novi Sad, a da prethodno nije ni proverio o čemu se radi pošto mu je rečeno da su u pitanju „neke sitnice“.

"Napominjemo da je onaj ko na sebe preuzme prevoz neke pošiljke u putničkom prometu za tu pošiljku i odgovoran, tako da svakako treba proveriti šta prevozite pre nego što na sebe preuzmete tu odgovornost", podsećaju iz Carine.

foto: carina.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Dara

, *.141.185.dynamic.stcable.net

Ispada da je to katastrofa, pa vi se stidite! Alat od kog će neko da živi i da radi postao opasan ! Može biti za iskrivljen um i poremećene vrednosti.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
13°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 1005.1 mb
Vetar: 4 m/s, ESE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?