Novosađanka osmislila aplikaciju za pronalaženje izgubljenih ljubimaca

19:08:00 31.08.2024, Komentara: 1

Novi Sad – Od nedavno je dostupna mobilna aplikacija PinPet.rs koja je namenjena za pronalaženje izgubljenih ili objavljivanje nađenih ljubimaca kako bi se što pre vratili vlasniku.

Novosađanka osmislila aplikaciju za pronalaženje izgubljenih ljubimaca


– Aplikacija je besplatna, jednostavno se instalira i laka je za korišćenje. Namenjena je da bude dopuna grupama za izgubljene i nađene ljubimce koje već postoje na društvenim mrežama – navodi se u saopštenju.

PinPet.rs nije komercijalnog karaktera.

Način na koji možete da prijavite izgubljenu ili nađenu životinju možete pogledati OVDE.

Aplikacija nudi i opciju izrade postera sa slikom izgubljenog ljubimca. Korisnik može da je odštampa ili deli preko Viber ili WhatsApp poruka, naloga na društvenim mrežama i slično.

– Ovo često predstavlja problem korisnicima jer nemaju predznanje kako to da učine – sada to program radi umesto njih – pojašnjavaju.

Inače, ovaj društveno-korisni projekat je osmislila jedna Novosađanka. Kako ističu, aplikacija je rezultat višegodišnjeg rada Snežane Bošnjak, doktorke ekonomskih nauka, čiji je dosadašnji filantropski učinak od izuzetnog značaja za Novi Sad i šire. Snežana je i jedan od osnivača udruženja za dobrobit i zaštitu životinja „Pet Mondo“ koje brine o preko 120 životinja sa ulice.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Sonja

Bravo!!!


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 1008.4 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Čet 12° - 23° Malo i umereno oblačno
Pet 13° - 23° Malo i umereno oblačno

Anketa

Kupate li se na Štrandu?