Novosađanka trijumfovala u dvema biciklističkim trkama

19:07:00 01.07.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Na Međunarodnoj biciklističkoj trci „Petrovaradin Fortress MTB CUP“, u kategoriji Liga žene prvo mesto osvojila je naša reprezentitavka i članica Biciklističkog kluba Novi Sad Jovana Crnogorac, dok je kod muškaraca prvo mesto pripalo Andrašu Partiju iz Mađarske. Kad je u pitanju Kup Srbije, kod muškaraca je prvo mesto osvojio Aleksandar Roman iz Biciklističkog kluba Partizan, a kod žena ponovo je trijumfovala Novosađanka Jovana Crnogorac.

Novosađanka trijumfovala u dvema biciklističkim trkama

foto: Grad Novi Sad

Međunarodna biciklistička trka MTB Petrovaradin Forstres cup, odžana je danas na Petrovaradinskoj tvrđavi. U deset kategorija takmičilo se 112 najboljih biciklista iz zemlje i regiona. Trka je, inače, u zvaničnom kaledaru UCI (Svetska biciklistička unija), te donosi 30 bodova u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju.

Novosađanka trijumfovala u dvema biciklističkim trkama

foto: Jovan Čavić, Petrovardin Fortress MTB cup

- Dobili smo jako dobre ocene za sada od međunarodne komesarke, stoga se nadamo da sledeće godine dobijamo prvu kategoriju koja nosi 60 UCI bodova, a samim tim je i mnogo interesenatnija takmičarima iz celog sveta. Svakako da je 30 bodova interesantno nama u Srbiji, ali i zemljama u regionu odakle dolaze neki od takmičara, kao što su Slovačka, Mađarska, Hrvatska, Bosna, odakle svi jure normu za Tokio i zato su došli u Novi Sad danas - objašnjava direktor trke Nemanja Vajs.

Događaj na Petrovaradinskoj tvrđavi upotpunila je i trka guralica (bicikli bez pedala za decu do 5 godina) na kojoj je učestovalo tridesetak najmlađih biciklista.

Novosađanka trijumfovala u dvema biciklističkim trkama

foto: Jovan Čavić, Petrovardin Fortress MTB cup

Inače, u Srbiji do sada nikada nije bila organizovana trka planinskog biciklizma na ovaj način. Pored toga što je staza atraktivna jer se vozi starom Tvrđavom i delom Podgrađa, trka je zanimljiva jer je otvorena za javnost, pa su tako posetioci, već tokom uspona na Tvrđavu, mogli da prolaze tik uz staze kojima su prolazili trkači.

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
16°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 1004.6 mb
Vetar: 1 m/s, NW
Sre 13° - 22° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 13° - 21° Mogući pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?