Novosađanke strahuju od lopova

10:08:00 12.08.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Ženama u po bela dana trgaju lančiće s vrata kako bi platili kockarske dugove, drogu i skupocene automobile, a u šest meseci zabeležno više od 40 takvih krađa.

Bilo je i onih koji su policiji govorili da kradu kako bi lagodnije živeli i kupovali skupocena vozila.

Novosađanke strahuju od lopovafoto: A. K.

Marija Dobrosavljev iz Novog Sada bila je žrtva jednog takvog lopova. Lopov je pokušao da je strgne s vrata lančić koji je dobila od svekrve na venčanju.

- Bila sam sama u blizini Limanskog parka i samo sam osetila snažan pritisak u vratu i nisam mogla da se okrenem, jer sam se gušila. Sva sreća pa je bio tu jedan muškarac sa detetom i pritekao mi u pomoć, a napadač je pobegao. Nije uspeo da mi otkine lančić s vrata, ali da je nastavio možda bi me i udavio. To se desilo pre tri meseca, a od tada ne nosim nakit, čak ni prstenje – kaže Marija.

Žene su po evidenciji novosadske policije na meti lopova u svim delovima grada pogotovo na Limanu, Novom naselju Telepu i Petrovaradinu, odnosno gde nema većih gužvi i gde je manje prolaznika koji bi pritekli u pomoć.

- Napadači obično posle praćenja osoba prilaze otpozadi i kidaju lančiće. Ove vrste teških krađa dešavaju se od kraja aprila do početka septembra, kad su dame laganije obučene. Ponekad se, uz lančiće, na meti napadača nađu i torbe – saznaje Blic u policiji.

U policiji kažu da ženama nije preporučljivo da nose novačanike u ruci, a torbe i stvari ne treba ostavljati bez nadzora u korpama bicikla. Takođe, nikako se ne savetuje da pružaju otpor napadačima, već da zapamte njihov izgled i opis i napad prijave policiji.

Izvor: Blic.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
17°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 994.7 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Čet 12° - 22° Malo i umereno oblačno
Pet 11° - 25° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?