Novosadska biciklistička inicijativa danas obeležava deseti rođendan

09:09:00 18.09.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Novosadska biciklistička inicijativa obeležava danas, nizom dešavanja, deset godina postojanja. Udruženje je nastalo na građanskoj inicijativi iz 2010. godine, kada je grupa građana tražila da se omogući prolaz biciklistima kroz pešačku zonu, nakon čega je godinu dana kasnije osnovano udruženje.

Novosadska biciklistička inicijativa danas obeležava deseti rođendan


Danas od 14.30 časova, na Subinom platou u Limanskom parku, biće održana tribina „Biciklisti pitaju Grad“. Prisutni će moći da postavljaju pitanja predstavnicima gradskih institucija i učestvuju u ravnopravnoj diskusiji bez posrednika.

U 16 časova počinje Kritična masa, oblik mirnog protesta biciklista, kojom se ukazuje na brojnost dvotočkaša na ulicama i potrebu da se kontinuirano ulaže u saobraćajnu infrastrukturu.

Novosadska biciklistička inicijativa danas obeležava deseti rođendan


Ruta obuhvata Limanski par, Bulevar oslobođenja, Bulevar cara Lazara, Bulevar Evrope, Futoški put, Bulevar kneza Miloša, Bulevar Jovana Dučića, Bulevar Evrope, Futoška ulica, Bulevar oslobođenja, Maksima Gorkog, Sutjeska, Bulevar cara Lazar i plato SPENS. Dužina rute je nešto više od 11km.

Rođendanska žurka Novosadske biciklističke inicijative počeće u 18 časova na platou ispred Spensa. Goste će zabavljati DJ Đura, a biće prikazan i kratak film o istoriji NSBI.

Detaljnije o aktivnostima NSBI možete pročitati OVDE


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1002.4 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?