Novosadska golubica u rukama violiniste Stefana Milenkovića

17:02:00 01.02.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Februarska nagrada uručena je danas, na 275. rođendan Novog Sada, violinisti Stefanu Milenkoviću.

Novosadska golubica u rukama violiniste Stefana Milenkovića

Gradonačelnik Milan Đurić uručio je Februarsku nagradu ovogodišnjem dobitnikuna Svečanoj akademiji koja je održana u Srpskom narodnom pozorištu. Ova nagrada se dodeljuje kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana, a povodom 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

- Dobitnik ovogodišnje Februarske nagrade je od cele planete odabrao baš Novi Sad za svoj grad i u ime svih Novosađana, najiskrenije čestitam Stefanu Milenkoviću. Hvala mu za izuzetan doprinos kulturi grada i društva u celini, a naravno i na tome što je izabrao Srpsku Atinu za svoj dom. Svim građankama i građanima čestitam 1. februar, Dan grada Novog Sada - rekao je Đurić.

Svetski priznati umetnik, novosadski univerzitetski profesor i umetnički direktor Gradske koncertne dvorane Stefan Milenković je istakao da je njegov život u Novom Sadu neverovatan.

Novosadska golubica u rukama violiniste Stefana Milenkovića


- Prošla godina je obilovala projektima, a neki od njih su stvaranje gudačke reprezentacije mladih izvođača „Grmi“, zatim festival Kamerne muzike „Blisko“, a održan je i drugi internacionalni kamp za violiniste. Moj tim i ja predano radimo i na stvaranju novog identiteta koncertne dvorane Grada, tog novog hrama kulture u Novom Sadu. Hvala na poverenju svima, a moja poruka za mlade, talentovane ljude je da ne možete preterati u veličini vaših snova, zato sanjajte velike snove - rekao je maestro Milenković.

Novčani deo nagrade u iznosu od 130.000 dinara, po želji Stefana Milenkovića, biće doniran Akademiji umetnosti u Novom Sadu kako bi na neki način podržao talentovane studente Akademije.

Inače, inicijativu da visoko gradsko priznanje dobije Stefan Milenković podneli su Akademija umetnosti Univerziteta u Novom Sadu i Udruženje građana Valmaro trio.



Foto: Grad Novi Sad


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 999.1 mb
Vetar: 1 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?