Novosadska inspekcija na električnim biciklima protiv nepropisnog parkiranja

12:08:00 07.08.2022, Komentara: 2

Novi Sad - Na nešto više od 100 kilometara biciklističkih staza u Novom Sadu, najkasnije za 60 dana, kretaće će se 10 električnih bicikala sa kamerama koje će evidentirati nepropisno parkiranje, najavljuje Novosadska biciklistička inicijativa.

Novosadska inspekcija na električnim biciklima protiv nepropisnog parkiranja


Gradska služba za zajedničke poslove procenila je vrednost nabavke deset ovakvih bicikala na 11.250.000 dinara, dok je vrednost ponude koja je pristigla od kompanije 11.195.000 dinara (bez PDV-a).

U roku za podnošenje pristigla je jedino ponuda od kompanije Ada Systems iz Novog Sada i uključuje 10 električnih bicikala. Prema minimalnim zahtevanim specifikacijama, u pitanju su bicikli sa aluminijumskim ramom, bele boje, sa dometom ne manjim od 110 kilometara i brzinom od najmanje 25 km/h, uz asistenciju i sa LED svetlima napred i pozadi.

Svaki od 10 bicikala čiji će korisnik biti Gradska uprava za inspekcijske poslove posedovaće minimalno dve ANPR kamere za prepoznavanje registarskih tablica pojedinačno, sa leve i desne strane i automatski obostrano i osposobljena je za rad u noćnim uslovima. Sve komponente su, prema zahtevu, zaštićene od mehaničkih i atmosferskih smetnji, dok su radne temperature predviđene za kamere od -25 do +55°C.

Deljenje podataka se vrši automatski sa centrom koji se nalazi u prostorijama naručioca, putem 4G ili 5G mreže. Dodatno, očekuje se da će iz softvera moći da se izvlače prilagodljivi izveštaji i statistike, poput brojanja izveštaja i slično, u različitim elektronskim formatima.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

realan

, *.dynamic.isp.telekom.rs

deset bicikala 11.250.000 dinara, ccccc


mika

, *.dynamic.isp.telekom.rs

glupo je kupovati bicikleplacati inspektorejer svrha ovoga zabrana zaustavljanja u prometnim ulicama .sve ovo mozese montirati na autobuse gsp-a i dovoljan je 1-2 ispektora koji bi pregledali snimke i prekrsicekaznjavala . time bi se obuhvatio ne samo grad vec isela


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
14°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 1003.0 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?