Novosadska nedelja ponosa sa Prajdom od 13. do 17. maja

12:04:00 25.04.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Prva Novosadska nedelja ponosa sa Prajdom, koja je zakazana u nedelji obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije (IDAHOBIT), biže održana od 13. do 17. maja, u više javnih prostora u Novom Sadu.

Novosadska nedelja ponosa sa Prajdom od 13. do 17. maja

Novosadska nedelja ponosa biće svečano otvorena u ponedeljak 13. maja, u plavoj sali Skupštine grada, a u okviru otvaranja održaće se i tribina.

Koordinator programa javnog zagovaranja grupe "Izađi" Filip Kocevski, rekao je za 021.rs da će, u danima koji prethode samom Prajdu, biće organizovane i mnoge druge aktivnosti.

"Ponedeljak će obeležiti izložba fotografija 'Transbalkan' Aleksandra Crnogorca. Utorak je posvećen mladim pripadnicima LGBTI zajednice i diskusiji u KC Lab. Na istom mestu biće puštani filmovi, a biće priređena i žurka. U sredu će u društvenom centru 'Izađi' biti aktivnosti koje sprovode roditelji LGBTI omladine. U četvrtak nas očekuje predavanje 'Zašto homoseksualnost i transeksualnost nisu bolest 'u kancelariji Opensa u Laze Telečkog, kao i aktivnost 'Upoznajte Da se zna volontere'", rekao je Kocevski.

Prajd je zakazan za petak, 17. maj tačno u podne na Trgu republike i trajaće dva sata. S obzirom da je u pitanju prvi novosadski Prajd, biće statičan, i neće biti šetnje. Uveće će, u Firchie Think Tank studiju u Kineskoj četvrti biti organizovana "Drag up" žurka, što je, kako je kazao Kocevski, "najveći drag šou" koji je održan u Novom Sadu.

"Ovom manifestacijom želimo da povećamo razumevanje i zatražimo podršku većinske populacije za LGBTI osobe, kroz zajedničko učestvovanje u svim aktivnostima", rekao je on.

Oganizator manifestacije je grupa "Izađi" iz Novog Sada, uz podršku Grada Novog Sada i Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019, kao i lokalne policije.

Izvor: 021.rs

Ilustracija: Stock Catalog / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
Vlažnost: 81%
Pritisak: 998.4 mb
Vetar: 4 m/s, WNW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?