Novosadska policija pronašla lopova koji je krao delove brze pruge

07:10:00 15.10.2022, Komentara: 2

Novi Sad - Novosadska policija rasvetlila je devet krivičnih dela, počinjenih na trasi brze pruge Beograd-Novi Sad, za koja je osumnjičen dvadesetsedmogodišnjak sa neprijavljenim boravištem u Novom Sadu.

Novosadska policija pronašla lopova koji je krao delove brze pruge


Kako je saopšteno, sumnja se da je on sekao i krao kablove na pruzi, čime je ugroženo neometano odvijanje saobraćaja i naneta višemilionska šteta preduzećima zaduženim za obnovu i održavanje ove deonice.

Protiv osumnjičenog će biti podneta krivična prijava koja ga tereti za pet krivičnih dela teška krađa, dva krivična dela uništenje i oštećenje javnih uređaja i dva krivična dela oštećenje železničke infrastrukture.

Poslednja krađa dogodila se u ponedeljak uveče, na trasi pruge između Nove i Stare pazove, gde su ukradeni delovi kontaktne mreže. Zbog toga su vozovi dva dana saobraćali brzinom od 20 km/h, umesto 200.

Ukradeni delovi kontaktne mreže su napravljeni od nosećeg užeta, koje je od legure bronze. Obično su dužine od 100 do 130 metara. Služe da obezbede stabilnost jednog zateznog polja kontaktne mreže, koje je dugo oko 1.600 metara. Te „čvrste tačke“ su redovno pod naponom od 25.000 volti, a njihova krađa nije retka pojava.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

Nikola

, *.108.47.50.hallsys.net

Malo ga vesati u N.Sadu,pa malo u BG-u.Da se lopuza opameti i da mu nikada vise nedodje na pamet.


Brane

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Sigurno neki siromah. Gde je bas tu nasao krasti.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
21°
Vlažnost: 40%
Pritisak: 994.9 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?