Novosadska policija uhapsila „Pink pantera“?

09:02:00 05.02.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Novosadska policija uhapsila je D. M. (47) iz Beograda, zbog sumnje da je učinio tri krivična dela navođenje na overavanje neistinitog sadržaja. Prema pisanju medija, uhapšeni je pripadnik međunarodne kriminalne grupe „Pink panter“.

Novosadska policija uhapsila „Pink pantera“?


Sumnja se da je on, koristeći dokumentaciju druge osobe, izvadio ličnu kartu i pasoš na tuđe ime, a zatim, sa lažnim identitetom, u drugom mestu, pokušao da izvadi lična dokumenta na ime trećeg lica. Policijski službenici su tada ustanovili da je reč o falsifikovanim dokumentima i podneli krivičnu prijavu protiv lica čiji je identitet D. M. već koristio.

Takođe, sumnja se da je D. M, koristeći lažni identitet, naveo javnog tužioca da, u skladu sa načelom oportuniteta, izda naredbu o uplati novca u humanitarne svrhe na ime druge osobe.

Osumnjičeni je zadržan do 48 sati i biće priveden, uz krivičnu prijavu, osnovnom javnom tužiocu u Novom Sadu.

Kako pišu „Novosti“, D. M. je ranije učestvovao u velikoj pljački juvelirnice u Francuskoj kao pripadnik međunarodne kriminalne grupe „Pink panter“, zbog čega je uhapšen u januaru 2003. godine. Tada je uspeo da pobegne iz suda, ali je ponovo priveden. Iz francuskog zatvora opet beži 2005., a tri godine kasnije je u odsustvu osuđen na 15 godina zatvora.

Izvor „Novosti“ pojašnjava da je uhapšeni D. M. pre godinu dana izvadio dokumenta na ime S. Z. u Sremskim Karlovcima, međutim, pošto su mu trebala nova dokumenta, otišao je da ih izvadi u Beočinu.

- Ono što je odalo D. M. jesu otisci prstiju, koji se nisu poklapali. Policiji je on bio sumnjiv, pa su proverili, a onda je usledio šok kada su shvatili o kome se radi - objašnjava izvor „Novosti“.


Izvor: novisad.com, Novosti


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 87%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?