Video: Novosadske aerogimnastičarke najbolje u Evropi

10:10:00 25.10.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Članice kluba „Gaudijum NS+” pobedile su na Evropskom takmičenju na zadatu koreografiju, koje je organizovala Evropska gimnastička unija (UEG).

UEG je osmislila koreografiju, postavila na „Jutjub” i kandidati su imali zadatak da odigraju tu istu koreografiju, snime spot i pošalju ga, što je značilo da su svi iz Evrope igrali na istu temu, a pobedili su najkreativniji.

Video: Novosadske aerogimnastičarke najbolje u Evropi

Ivana Brzak, članica kluba i montažerka spota, kaže da su modifikovali koreografiju, jer je pesma bila vrlo spora, a oni treniraju sportski aerobik, to jest, aerogimnastiku.

- To je veoma brz i odsečan sport, koji zahteva dosta kondicije i snage. Tako je naša koreografija, kroz preoblikovanje našeg trenera, bila nešto brža i zanimljivija, a u njoj je učestvovalo nas 16, od dece od pet godina, do nas s 20 godina – rekla je Brzak.

Ona je dodala da aerobna gimnastika nije toliko poznata u Srbiji i da nema mnogo klubova, pa se teže za njih čuje, ali da bi voleli da nastave da učestvuju na takvim takmičenjima.

– Prvo mesto nam znači kao dobra promocija te vrste aerobika. Imali smo dosta pregleda na internetu i mnogo reči podrške ljudi odavde i iz inostranstva kojima se veoma sviđa kako mi to radimo, i to je za nas najveći podstrek – rekla je Ivana.

Video: Novosadske aerogimnastičarke najbolje u Evropi

Takmičenje je bilo organizovano u okviru Nedelje sporta, koja je održana u septembru, i na njemu je učestvovalo 13 zemalja Evrope pod sloganom „Gimnastički Flash Mob hiljadu gradova”.

Izvor: dnevnik.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?