Novosadske osnovne škole spremne za produženi boravak

17:05:00 10.05.2020, Komentara: 0

Novi Sad - U većini novosadskih osnovnih škola od sutra, 11. maja u školu će se vratiti učenici prvog i drugog razreda, čiji su roditelji radno angažovani. Za njih su obezbeđeni produženi boravci. Učionice su spremne u više od 30 škola na teritoriji grada.

Novosadske osnovne škole spremne za produženi boravak


Pre dolaska u boravak, deci svako jutro treba izmeriti temperaturu, i ako je povišena, takvo dete ne treba dovoditi. Roditelji moraju svakog dana da javljaju da li dete sutradan dolazi u boravak, kako bi škole znale koliko nastavnog osoblja angažovati. Predavači će nositi maske i zaštitne rukavice.

Prethodnih dana sve prostorije školama su kompletno dezinfikovane, provetrene i očišćene, tako da je uz poštovanje preporučenih mera zaštite, sve spremno za dolazak đaka, pišu Večernje novosti. Grad je, ističu u školama, obezbedio dovoljne količine dezinfekcionih sredstava, rukavica i druge opreme.

U produženom boravku od ponedeljka u novosadskoj Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“, prema rečima njenog direktora Žarka Mušickog, biće 35 učenika prvih i drugih razreda ove osmoletke, koliko ih se prijavilo.

- Boravak će biti otvoren od 6.30 do 16.30 časova. Iako je preporuka da u grupama bude do devetoro đaka, naša škola ima dovoljno prostora da ih rasporedimo u manje grupe. Deca će učiti po modifikovanom programu, usklađenim sa novonastalom situacijom. Preporuka je, takođe, da što više vremena provode na otvorenom - kaže Mušicki.


Izvor: Večernje novosti


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 71%
Pritisak: 1001.7 mb
Vetar: 1 m/s, SW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?