Novosadske ulice će nositi imena Milunke Savić, Dragana Nikolića, Mire Stupice, Velje ribara, braće Grim

13:03:00 15.03.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Novi Sad će dobiti ulice koje će biti nazvane po Milunki Savić, Draganu Nikoliću, Miri Stupici, Velji ribaru i braći Grim, odlučeno je na sednici Komisije za nazive delova naseljenih mesta. Osim novosadskih, razmatrani su nazivi ulica na Adicama i u Veterniku.

Novosadske ulice će nositi imena Milunke Savić, Dragana Nikolića, Mire Stupice, Velje ribara, braće Grim


Na sednici je prihvaćen predlog MZ „Adice“, grupe zaposlenih u Muzeju Vojvodine, Istorijskog arhiva Grada Novog Sada i drugih, da se ulice nazovu po Vuji Milanoviću, Velji ribaru, Miri Stupici, po Sremskom dobrovoljačkom odredu, po Draganu Nikoliću, braći Grim, po Stevi Čuturilu, po Jovanu Tucakovu, Milunki Savić, po dr Miodragu Laziću, a ulica koja ide duž kp 4050 bila bi Ulica svetogorska.

Prihvaćen je i predlog Udruženja veterana organa bezbednosti i vojne policije Srbije kojim bi se ulici koja počinje između kp 3573/4 i kp 3573/6, ide celom dužinom kp 3573/5 i završava se između kp 3573/27 i kp 3573/7, sve u KO Veternik, dao naziv po Vitomiru Kuzmanoviću, vojniku Novosadskog garnizona i podoficiru Vojske Jugoslavije koji je stradao 1998. godine braneći granice naše zemlje u rejonu karaule „Prva crnogorska brigada“ na Kosovu i Metohiji.

Komisija je prihvatila i predlog Dragića Josifovića iz Sremske Kamenice, uz saglasnost stanara ulice i podršku Srpske pravoslavne parohije Paragovo, kojim bi se postojeća Ulica plandište preimenovala u Ulica vukova.

Nakon što mišljenje daju nacionalni saveti mađarske, slovačke i rusinske nacionalne manjine i Savet za međunacionalne odnose Grada Novog Sada, a nadležni pokrajinski sekretarijat da prethodnu saglasnost, Skupština grada će raspravljati o prihvaćenim predlozima.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
18°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 995.8 mb
Vetar: 5 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?