Novosadski aktivista napadnut na Bulevaru Evrope, čeka operaciju zbog povrede glave

17:08:00 10.08.2020, Komentara: 0

Novi Sad – Aktivista i student Pravnog fakulteta u Novom Sadu Milan Vujić, pretučen je kasno sinoć na Bulevaru Evrope i trenutno se nalazi u Kliničkom centru Vojvodine.

Novosadski aktivista napadnut na Bulevaru Evrope, čeka operaciju zbog povrede glave

Foto: Twitter @MilenkoNS


Kako je potvrdio za 021 njegov otac Milenko Vujić, Milan čeka operaciju na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju u KCV zbog povreda glave.

On je sinoć oko 22:30 časova vozio bicikl Bulevarom Evrope, kad su ga dvojica muškaraca zaustavila iz automobila.

- Zamerili su mu da je na Tviteru napisao nešto protiv liste broj sedam na izborima, a potom je dobio udarac u glavu. To je moglo da se dogodi samo za vreme kampanje, moguće je da poznaje ljude sa te liste, ali i on tvrdi da nikoga nikad lično nije targetirao. Posle udaranja je došla hitna pomoć i prevezla ga u Urgentni centar, a u tom trenutku dolazi policija i uzima izjave - priča Milenko Vujić, otac pretučenog Milana, koji je i ambasador Evropske demokratske mreže mladih.

Kako dodaje, čini se da je policija već, uz pomoć napadnutog dečka, identifikovala napadača, ali nema informacija da je iko priveden.

- Policija je profesionalno obavila svoj posao. Ovo je sigurno politički motivisano. On nije član stranke, ali je govorio na protestu i aktivno učestvuje u javnom govoru - navodi njegov otac za 021.

Podsetimo, i otac napadnutog aktiviste je bio nedavno povređen, kada ga je udario automobil, a tom prilikom mu je ukraden novčanik. Inače, on je bivši potpredsednik Nove stranke.


Krivična prijava protiv napadača


Novosadska policija podneće krivičnu prijavu protiv muškarca (22) zbog sumnje da je napao mladića i naneo mu tešku povredu.

Sumnja se da je on sinoć oborio muškarca (22) sa bicikla i udarao ga po glavi, saopštila je PU Novi Sad.

Ekipa hitne pomoći prevezla je povređenog u Urgentni centar gde su mu lekari konstatovali dva preloma kostiju lica.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 998.5 mb
Vetar: 2 m/s, NNE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?