Novosadski bajker krenuo u pohod na Nordkap, najseverniju tačku Evrope

19:08:00 02.08.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Novosađanin Đorđe Dangubić jedan je od četvorice bajkera koji su krenuli na osvajanje najsevernije tačke Evrope – Nordkap (Severni rt).

Novosadski bajker krenuo u pohod na Nordkap, najseverniju tačku Evrope

foto: TONS



Ono što za planinare predstavlja najviši planinski vrh sveta, pandan u bajkerskom svetu je kraj drumskog puta na severu Norveške. Popularni „kraj puta” je izazov i za same Skandinavce, a posebno za ljude koji dolaze iz južne Evrope, zbog opasnih puteva, surove klime pa čak i krda irvasa na putu, saopštila je Turistička organizacija Novog Sada. Četvorica hrabrih bajkera iz Crne Gore i Srbije danas su iz Novog Sada rešila da krenu na ovaj put.

Na rutu, koja će trajati oko 28 dana, juče su iz Nikšića i Berana krenuli Radovan Ninković, Maksim Raičević i Miloš Eraković, kojima se danas pridružio i Novosađanin Đorđe Dangubić. Prva destinacija posle Novog Sada je Slovačka.

Dužina rute je između 10.000 i 12.000 kilometara, a put ih vodi kroz srednju i zapadnu Evropu preko desetak zemalja (Crna Gora, Srbija, Mađarska, Slovačka, Češka, Poljska, Litvanija, Letonija, Estonija, Finska, Švedska, Norveška, Danska, Nemačka, Austrija, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina) uz mogućnost skretanja sa rute i proširenja u zavisnosti od dinamike i potrebe celokupnog putovanja.

Turistička organizacija Grada Novog Sada obezbedila je ovoj četvorici bajkera promotivni materijal koji će pokloniti predstavnicima gradova u kojima budu boravili.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
14°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 999.0 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?