Novosadski Doček među kandidatima za Evropsku festivalsku nagradu

19:11:00 07.11.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Novosadski Doček, kao jedinstvena umetnička proslava dve Nove godine u Evropi, ponovo je nominovan za najbolji festival u okviru 13. izdanja Evropskih festivalskih nagrada.

Novosadski Doček među kandidatima za Evropsku festivalsku nagradu

foto:EPK, M. Pudić

Kako navode iz Fondacije „Novi Sad - Evropska prestonica kulture“, Doček se nalazi u kategoriji „Best Medium-Sized“, a glasanje je otvoreno do 30. novembra. Građani mogu glasati OVDE.

- Već priznat kao Najbolji evropski trend brend u oblasti kulture, Doček je i jedan od najvažnijih legata projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“, koji je u proteklih šest godina obuhvatio više od 400 programa, na više od 100 lokacija u gradu i njegovoj okolini – navedeno je u saopštenju.

Podsećaju da je Doček uspeo da ponudi veliki spektar izvođača i prostora, čuvajući umetnički kvalitet i slaveći kulturnu raznolikost Novog Sada. Na Dočeku su nastupali vrhunski muzičari iz Evrope i sveta kao što su Aleksej Tihomirov, Andreas Ottensamer, Irkutska filharmonija sa solistima, Roman Simonović, Carminho, Chrystabell, Sevdaliza, Morcheeba, Nouvelle Vague, Jimi Tenor, Kosheen, Stereo MC's, Tigran Hamasyan, Lajko Feliks, Nneka, Kinga Glik, Biesmans, Mahmut Orhan i drugi. Tu su i neka od velikih imena domaće i regionalne scene: Božo Vrećo, Darko Rundek, Manjifiko, Matija Dedić, Stefan Milenković, Josipa Lisac, Damir Urban, Let 3, Elemental, Nipplepeople, Perpetuum Jazzile, Obojeni program, Repetitor i mnogi drugi.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
10°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 1012.3 mb
Vetar: 3 m/s, E
Pon 11° - 28° Sunčano
Uto 12° - 27° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?