Novosadski glumac, pesnik i muzičar preminuo kao beskućnik u centru grada

16:11:00 15.11.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Telo pedesetogodišnjeg muškarca pronađeno je u subotu, 13. novembra na Trifkovićevom trgu u Novom Sadu. „Kuhinja solidarnosti“ objavila je da je reč o Nebojši, glumcu, pesniku i muzičaru, koji je u poslednje vreme živeo na ulici i najviše vremena provodio upravo na Trifkovićevom trgu, gde je sa drugim gladnim sugrađanima često delio obroke.

Novosadski glumac, pesnik i muzičar preminuo kao beskućnik u centru grada


Tačan uzrok smrti još nije poznat, a „Kuhinja solidarnosti“ je u svojoj objavi na Fejsbuk stranici navela da je preminuo od posledica smrzavanja. Na telu nije bilo vidljivih tragova nasilja, a više će biti poznato nakon obdukcije.

Portal 021.rs piše da je Nebojša Petrović pohvaljen za glumačko ostvarenje u ulozi Murge drota u predstavi „Balada o Pišonji i Žugi (zbogom žohari)“ na Festivalu tradicionalnih pozorišnih formi Vojvodine 2012. godine. Nažalost, o Nebojšinom privatnom životu se ne zna mnogo, niti kako je došlo do toga da ovaj čovek završi na ulici i umre kao beskućnik.

- Dolazi zima, a mnogo naših sugrađana nema krov na glavom, zato apelujemo na nadležne gradske institucije da obezbede adekvatne uslove za preživljavanje ljudi koji žive na ulici. Takođe, pozivamo sve Novosađane da imaju razumevanja i solidarnosti prema najugroženijim članovima zajednice i da se bore za pravednije društvo – navodi „Kuhinja soldarnosti“.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 71%
Pritisak: 1001.7 mb
Vetar: 1 m/s, SW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?