Novosadski lekar osuđen na sedam godina zatvora zbog pokušaja obljube deteta

09:06:00 26.06.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Novosadski lekari sudske medicine Š. T. (67) osuđen je na sedam godina zatvora zbog pokušaja obljube deteta. Kako se navodi u saopštenju Višeg suda u Novom Sadu, okrivljeni Š. T. prvostepeno je osuđen zbog pokušaja obljube trinaestogodišnjakinje, koja je tada imala 12 godina.

Novosadski lekar osuđen na sedam godina zatvora zbog pokušaja obljube deteta


U kaznu mu je uračunato vreme koje je proveo u pritvoru počev od 5. marta 2020. godine. On se, takođe, obavezuje da isplati iznos od 300.000 dinara maloletnoj žrtvi zbog povrede ljudskog dostojanstva i duševnih bolova. Obavezan je i da plati troškove krivičnog postupka u iznosu od 364.025 dinara i još 32.000 dinara na ime sudskih taksi.

Sud je, ceneći presudu, u obzir uzeo razliku u godinama, kao i to da je okrivljeni uživao visok društveni ugled kao lekar i sudski veštak, kao i to da je krivično delo trajalo dve godine.

Š. T. je na suđenju naveo da je izvukao pouku iz svog postupka i da više nikada neće „pomagati siromašnima i slabijima od sebe, jer mu se sve to ovako vratilo“, dok je sud ukazao na to da on nije pomagao siromašnom detetu već je „iskoristio njeno siromaštvo“.

Novosadska policija uhapsila je lekara 5. marta ove godine pod usmnjom da je on tražio od dvanaestogodišnje devojčice da ga neprimereno dodiruje i da joj je, zauzvrat, davao novac. Sve se saznalo iz dnevnika koji je vodila devojčica, a koji je zaboravila u školi.

Reč je o lekaru iz Novog Sada, koji je već bio osuđen pre 11 godina, na godinu dana, sa uslovom od pet godina zbog nedozvoljenih polnih radnji. On je prošle godine otišao u penziju, a nekada je bio i sudski veštak.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
11°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1003.8 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?