Novosadski mališani u vrtićima imaju i radionice sa psom

13:03:00 28.03.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Centar za pet terapiju „Prijateljska šapa“ i pas Lara, u saradnji sa „DogPoint klubom za pse“ započeli su niz radionica sa decom u vrtićima Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“. Sva deca iz vrtića „Zvončica“, uz prethodni pristanak roditelja, družila su se sa trogodišnjom labradorkom Larom. Trenutno su radionice u vrtiću „Vendi“, a potom će i svi ostali mališani iz „Radosnog detinjstva“ imati priliku da nauče kako da se ponašaju i igraju sa psom. Radionicu vode veterinarka Tijana Stanojev i fizioterapeut Svetozar Stevin.


Novosadski mališani u vrtićima imaju i radionice sa psom

foto: Prijateljska šapa

Neposredno pred radionicu, Tijana i Svetozar uče dečicu pravilnom ponašanju prema psima, kako pravilno prići psu, kako ga maziti, dati mu keksić i slično, ali i o značaju pasa u svakodnevnom životu dece, koja su deo ove vrste terapije.

Za pohađanje ovih „časova“ roditelji moraju dati pristanak. Radionice traju 45 minuta i prisustvuje joj desetak mališana. U zavisnosti od broja dece, a i raspoloženja Lare, određuje se broj časova, pa samim tim i broj dolazaka „Prijateljske šape“ u svaki vrtić.

Inače, Lara je terapeutski pas „Prijateljske šape“, obučena je za rad sa decom, što je veoma bitno ako vrtić pohađaju i deca sa posebnim potrebama.

Koliko su mališani iz „Zvončice“ bili oduševljeni ovakvom vrstom edukacije govori i podatak da su sva deca imala odobrenje roditelja za ovo učenje, tražili su da se radionice ponove, a ovaj objekat je postao pet friendly, što znači da mame i tate mogu po decu doći u društvu svojih ljubimaca.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1001.8 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?