Novosadski naprednjaci završili 24-časovno dežurstvo u gradskoj skupštini

19:04:00 14.04.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Odbornici Srpske napredne stranke, koji su u Skupštini Grada Novog Sada proveli vikend, „braneći institucije svog grada“, saopštili su da sa tim za sada prestaju, nakon što je, „opozicija doživela fijasko na jučerašnjim protestima“.

Novosadski naprednjaci završili 24-časovno dežurstvo u gradskoj skupštini


Šefica Odborničke grupe SNS u novosadskoj skupštini Dina Vučinić izjavila je danas da odbor, koji je od petka u 15 časova danonoćno branio tu instituciju, može da se vrati na posao.

- Od petka od 15h, pa sve do sada, danonoćno smo branili Skupštinu Novog Sada od mogućeg upada huligana sa motornim testerama ili, ne daj Bože, sa vešalima. Mi ćemo se u ovu zgradu vratiti ukoliko to bude potrebno, ukoliko onaj deo opozicije koji je juče doživeo fijasko ispred republičke skupštine u Beogradu ne shvati da su prevarili i svoje pristalice, koje su juče bile sa njima, a koje ni danas ne znaju ko ih je predvodio. Građani Srbije ne žele da ih predstavlja neko ko vlast želi da promeni na ulici sa pivom u ruci. Ne žele da to budu nasilnici i ženomrsci. Nasilnici nisu uspeli. Odbornici Skupštine grada Novog Sada zajedno sa svojim koalicionim partnerima uspeli su da odbrane institucije Novog Sada i građane - navela je Vučinić.

Ona je naglasila da su svi odbornici, koji su se danas pojavili na konferenciji, bili od petka do danas u Skupštini i da nisu odlazili kućama. Kako je rekla, pojedini predstavnici medija su mogli i smai da se uvere u to da su oni bili u zgradi novosadskog parlamenta 24 časa.

Na pitanje novinarke 021 da li su imali neke informacije da će neko pokušati da upadne u Skupštinu grada na osnovu kojih su doneli odluku da "dežuraju" u Skupštini, Vučinić je rekla da nisu imali konkretne informacije, ali da su čuli od predstavnika obezbeđenja zgrade da je poslednjih dana bilo ljudi ispred Skupštine.

Osim novosadskih, odbornici SNS noćili su u lokalnim skupštinama i u drugim gradovima, kao što su Niš, Zrenjanin, Šabac...


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
18°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 1002.9 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?