Novosadski osnovci se masovno porazboljevali na ekskurziji

19:05:00 02.05.2017, Komentara: 3

Novi Sad - Više od 50 dece iz Osnovne škole "Miloš Crnjanski" razbolelo se na eskurziji na Divčibarama u hotelu "Pepa".

Novosadski osnovci se masovno porazboljevali na ekskurziji

Roditelji kažu da su deca proteklog vikenda dobila temperaturu, dijareju, povraćali su po desetak puta tokom večeri i sumnjaju da su otrovani neispravnom hranom, ali iz hotela "Pepa" kažu da je u pitanju virus.

Ogorčena majka Milica Lončar ispričala je da su deca drugog i četvrtog razreda otišli na eskurziju 29. aprila, i već sutradan, ceo drugi razred se razboleo.

- Deca su imala proliv, temperaturu i intezivno su povraćala, da bi se to krajem tog dana i početkom jučerašnjeg, proširilo i na decu iz četvrtog razreda. Ne znam kako virus može da pokosi više od 50 dece za jedan dan, kako tvrde iz hotela, a koja su pre nego što su krenula na ekskurziju takođe bila zajedno u školi – rekla je ova majka.

Neki roditelji sumnjaju da je za sve kriva pita sa sirom, jer su navodno deca koja je nisu jela, ostala zdrava.

Branka Jelić, menadžerka hotela Pepa, odbacuje optužbe roditelja da je loša hrana uzrok bolesti.

- Izvestan broj dece je imao problema sa stomakom, ali je u pitanju virus, što su potvrdili i lekari. Razboljevali su se sukcesivno. Jedna devojčica je prebačena u Urgantni centar u Valjevu, ali je sada dobro. I tamo su lekari potvrdili da je u pitanju virus. Deca su jutros otišla kući autobusom kako je i planirano, a bilo je i nekoliko zabrinutih roditelja koji su sinoć došli po mališane – izjavila je Jelić.

Ona dodaje da su i drugi gosti i deca bili u hotelu, da su jeli istu hranu, ali da im nije bilo ništa.

Izvor: Blic

Ilustracija: Rosmarie Voegtli / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

3 komentar(a)

Snezana

, *.static.isp.telekom.rs

Moram reći da je moje dete sa vrtićem bilo u istom hotelu prošle godine u oktobru i da su isto prošli!!
Nakon ekskurzije je rađena analiza stolice dečice koja su imali tegobe, na Institutu za javno zdravlje i potvrđeno je da nije u pitanju trovanje, kao što je većina roditelja mislila, već da je u pitanju stomačni virus.
Ali, ja već nekoliko puta čujem istu priču za ovaj hotel??


Mama u boji

, *.dynamic.sbb.rs

Dvoje dece mi je u proteklih mesec dana bilo na eskurziji,obije su nosili uverenje od lekara da su zdravi a oboje su dosli kuci mrtvi bolesni.Cerka 8 godina je bila u Banji Koviljaci u hotelu koji se rspada,smrdi na ostatke socijalizma,u povratku posle sendvica u Rumi vise od pola dece se otrovalo i razbolelo.Stariji sin je dosao iz.Italije u ponedeljak i sutra ga vodim kod lekara sa bolesnim usima i teskom infekcijom usta (nosi korektivnu protezu).Prijateljicina cerka je bila na gore pomenutoj eskurziji i samo zahvaljujuci probiotiku koji je ponela nije se razbolela.Nesto debelo nije u redu sa tim eskurzijama ili sa nasom decom???


Bilja

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Pa naravno da nikad nece priznati svoju krivicu


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
12°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 3 m/s, N
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?