Novosadski piratski radio slavi Tomislava Bokana

17:04:00 05.04.2016, Komentara: 3

Novi Sad - Nezavisno društvo novinara Vojvodine i Novosadska novinarska škola zahtevaju od nadležnih državnih organa i regulatornih tela da pod hitno zaustave rad piratskih radio-stanica, koje veoma aktivno učestvuju u predizbornoj kampanji.

Kao primer navode piratski Radio Grmeč koji javno podržava Narodni pokret "Dinara-Drina-Dunav", koji se na ovom radiju naziva i Srpski otadžbinski pokret DDD.

Novosadski piratski radio slavi Tomislava BokanaTomislav Bokan, foto: www.npddd.rs

NDNV i NNŠ saopštili su da Radio Grmeč nema dozvolu za pružanje medijske usluge radija, a slušaoci i u neuobičajenim delovima programa mogu čuti propagandne sadržaje ove stranke, na primer među "željama i pozdravima".

Tako razni slušaoci, mnogo puta u toku dana, pozdravljaju vođu pokreta Tomislava Bokana, nazivajući ga i "liderom lavljeg srca" uz naručivanje "patriotske" pesme Baje Malog Knindže koja slavi Bokana i DDD.

NDNV i NNŠ će se obratiti Odseku za inspekcijski nadzor u oblasti elektronskih komunikacije u okviru Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, koje je nadležno za piratske medije, ali se, kako kažu, plaše da reakcija ovog tela može doći sa velikim zakašnjenjem.

- Pošto Radio Grmeč sigurno nije jedini primer zloupotrebe piratskih stanica u predizborne svrhe, pozivamo nadležne organe da ovaj problem pod hitno reše proaktivnim pristupom; u suprotnom ostaće se sumnja da ova i druge piratske stanice rade uz „neformalnu državnu dozvolu“ - navodi se u saopštenju.

Inače, DDD je pokret poznat po raznim aferama i iznikao je iz nekadašnje Romske demokratske stranke, koja je na prošlim lokalnim izborima u Novom Sadu ušla u gradski parlament pod veoma sumnjvim okolnostima, zbog čega se, po optužnici da su kupovali glasove, pred novosadskim Osnovnim sudom vodi proces protiv Bokana i drugih.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

3 komentar(a)

Mомчило

, *.fco.mts.telekom.rs

Какав црни отаџбински покрет, српство итд. Какав је Бокан родољуб кад му је комуњара Милорад Бејатовић дао мастер? Сарадња између комуњара и правих Срба је немогућа јер морал, принцип и карактер долазе до изражаја. Тај Бокан од тога нема ништа.


robert021

, *.dynamic.sbb.rs

Bokan kupovinom glasova pokusava da se infiltrira u politicke krugove i mehanizme vlast. Covek je skontao da je najbolji i najunosniji biznis u Srbiji baviti se politikom. Dok je bio u sekretarijatu za komunalne poslove u skupstini Novog Sada ko nije dao mito nije ni mogao dobiti neko pozitivno resenje navedeng sekretarijata. Bruka i sramota za Srbiju. Takve stranke bi trebalo zakonom zabraniti, svakoga ko se bavi kupovinom glasova obavezno obrisati iz registra politckih partija.


RADIO GRMEC

STA IMATE PROTIV GRMECA SRAM VAS BILO MI GA REKLAMIRAMO JEL NAS PACA


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
15°
Vlažnost: 88%
Pritisak: 999.0 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Pet 13° - 17° Pljusak
Sub 11° - 22° Mogući pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?