Novosadski poštari u štrajku, kasniće pošiljke, ali ne i penzije

08:03:00 27.03.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Novosadski poštari stupili su u štrajk, pa će narednih dana kasniti isporuka pošiljki i pošte, ali ne i penzija.

Novosadski poštari u štrajku, kasniće pošiljke, ali ne i penzije

Poštari štrajkom podržavaju kolege iz Regionalnog poštansko-logističkog centra (RPLC) iz Beograda. U saopštenju sindikata "Poštanskih radnika", radnici u RPLC-u odbijaju da rade, sve dok se sa osnivačem ne dogovore oko povećanja plate i obezbeđivanja dovoljnog broja izvršilaca.

“Ovo je protest radnika koji su na rubu egzistencije. Radnika pošte ima oko 15.000, od toga je 13.000 u tehnologiji, od njih niko nema prosečnu platu u preduzeću, a od republičkog proseka smo daleko za 15.000 dinara. Ovog puta nećemo odustati", navodi se u njihovom saopštenju.

Oni još dodaju da njihov štrajk nije politički protest jer ih, kako navode, politika ne zanima, ali vrlo utiče na poslovanje, “s obzirom na to da se generalni direktor postavlja po političkoj osnovi, a ne po stručnosti”.

Ilustracija: stockorama / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
14°
Vlažnost: 47%
Pritisak: 998.5 mb
Vetar: 1 m/s, W
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?