Novosadski rotarijanci donirali novac za mlade robotičare

09:11:00 15.11.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Rotari klub Novi Sad-Dunav donirao je 350.000 dinara timu robotičara "M41+", koji čine studenti Mehatronike sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, da se pripreme za nastup sledeće godine na prestižnom evropskom takmičenju u robotici "Eurobot 2018".

Novosadski rotarijanci donirali novac za mlade robotičarefoto: Rotary Club Novi Sad - Dunav

Rotarijanci su novac prikupili zahvaljujući donatorima i gostima na tradicionalnoj manifestaciji "Rotary Talent Night", koja je održana sinoć u novoj zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu.

Prikupljeni novac namenjen je mladim robotičarima za kupovinu delova za izradu robota kojim će se predstaviti na takmičenju.

"Reč je o izvrsnim studentima i nepobitna je činjenica da robotičari predstavljaju pravi intelektualni brend Novog Sada, Vojvodine i Srbije", kazala je predsednica Rotari kluba Novi Sad-Dunav Svetlana Knežević.

Podsetimo, tim robotičara "M41+" pre dve godine bio je četvrti u Evropi, prošle godine je bio treći, a ove godine su bili drugi.

Cilj im je da ove godine pobede, a njihov profesor Branislav Borovac kazao je da veruje da oni mogu da postignu takav uspeh, iako ni izbliza nemaju dovoljno sredstava na raspolaganju, kao njihove kolege iz razvijenijih evropskih zemalja.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
23°
Vlažnost: 44%
Pritisak: 1003.8 mb
Vetar: 3 m/s, SSE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?