Novosadski sajam knjiga počinje danas

08:03:00 03.03.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Novosadski sajam knjiga počinje danas i trajaće do ponedeljka, 9. marta. Osnovno obeležje Sajma knjiga u Novom Sadu su „Dani Laze Kostića“, susreti izdavača, pisaca, kritičara i publike, uz programe i promocije koji popularišu književnosti.

Novosadski sajam knjiga počinje danas


Nagrada Novosadskog sajma, „Laza Kostić“, uručuje se za najbolje delo objavljeno između dva Sajma, a priznanje „Sava Šumanović“ za domete u likovnoj umetnosti. Ovogodišnji dobitnik Nagrade „Laza Kostić“ je Miloš Latinović koji je nagrađen za roman „Etape noći“.

Uz književnu nagradu, Novosadski sajam dodeljuju i nagradu, za izuzetne domete ostvarene u likovnoj umetnosti, ,,Sava Šumanović“ na Izložbi „Art Expo“. Ove godine ona odlazi u ruke Milenka Prvačkog, uglednog slikara našeg porekla koji više decenija živi i radi u Singapuru.

Na Sajmu knjiga u okviru "Dana Laze Kostića" održaće se više od 100 programa uz gostovanja istaknutih domaćih i stranih pisaca. Posetioci će imati priliku da se, između ostalih, sretnu i sa Goranom Petrovićem, Milošem Latinovićem, Neletom Karajlićem, Urošem Petrovićem, Mirjanom Bobić Mojsilović, Džamalom Uarijašijem, Borislavom Čičovačkim, Jelenom Bačić Alimpić, Muharemom Bazduljem. Trejsi Ševalije će biti gošća Sajma knjiga u subotu, 7. marta.

Priprema se akreditovani skup Dani biblioteka i bibliotekara, kao i Dani ruske kulture.

Sajam knjiga ove godine biće održan 26. put, a u istom terminu organizuje se i 25. izložba umetnosti „Art Expo“, kao i Međunarodni sajam obrazovanja „Putokazi“, ali 4. i 5. marta. Na taj način objedinjeno se predstavlja književnost, likovna umetnost i mogućnost obrazovanja u Srbiji i zemljama regiona.

Radno vreme sajma će biti od 10 do 19 časova, izuzimajući petak i subotu kada će sajam za posetioce biti otvoren do 20 časova.

Ulaz na sajam je besplatan.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
13°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 995.7 mb
Vetar: 6 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?