Novosadski sajam poslovao sa gubitkom od 90 miliona dinara

16:01:00 04.01.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Novosadski sajam poslovao je prošle godibe sa gubitkom od 90 miliona dinara, što je značajan napredak u odnosu na 2020. godinu kada je, pogođena krizom zbog pandemije, kompanija imala neto gubitak u iznosu od 234 miliona dinara.

Novosadski sajam poslovao sa gubitkom od 90 miliona dinara

Foto: www.sajam.net



Generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković istakao je da poslovanje Sajma zahteva povezivanje privrednih subjekata, poslovne, stručne i druge publike i potencijalnih potrošača na jednom mestu, te da se zbog epidemioloških mera i okolnosti izazvanih pandenojom, kopanija suočila sa različitim izazovima u poslvanju.

U skladu sa Odlukom Vlade Republike Srbije i naredbom Gradskog štaba za vanredne situacije, Novosadski sajam je predao raspoložive prostorne kapacitete, kao i deo opreme za potrebe organizacije privremene kovid bolnice u dva navrata. Zbog izdavanja sala za vakcinaciju, u prvoj polovini 2021. godine, događaji održavali na platformi ExpoOnline.rs, dok je jesen prošla uz priredbe, uglavnom organizovane na tradicionalan način jer je Novosadski sajam, tokom jula, dobio odobrenje Vlade Srbije za Međunarodni poljoprivredni sajam u septembarskom terminu.

Cvetković je naveo da je položaj zaposlenih tokom 2020. i 2021. godine oslabljen zbog mera štednje koje su podrazumevale smanjenje zarada na 65 odsto i odsustva "bez krivice zaposlenog" do 45 radnih dana u toku godine.

Sa značajnim iskustvom iz prošle, u 2022. godini Novosadski sajam će priređivati sajmove na tradicionalan način - u halama, na otvorenom prostoru i u Kongresnom centru "Master", najavio je Cvetković i dodao da će prve priredbe biti održane od 3. do 10. marta, Sajam knjiga, 17. međunarodni sajam obrazovanja PUTOKAZI i 26. međunarodna izložba umetnosti ART EXPO.

Inače, ove godine Sajam obeležava 100 godina postojanja i 90 godina organiozovanja Poljoprivrednog sajma.



Izvor: RTV, Tanjug


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
17°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1005.6 mb
Vetar: 5 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?