Novosadski salon vina u hotelu „Park” 12. i 13. aprila

17:04:00 10.04.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Drugi „Novosadski salon vina”, koji će biti održan u petak i subotu, 12. i 13. aprila u hotelu „Park”, ponudiće više od pet stotina vrsta vina iz više od 90 vinarija iz Srbije i regiona, a biće tu i desetak odabranih proizvođača vrhunskih rakija i žestokih pića.

Novosadski salon vina u hotelu „Park” 12. i 13. aprila


Oba dana ljubitelji vina imaće priliku od 14 do 20 sati da probaju tu široku paletu pića po ceni od 1.000 dinara, koliko košta ulaznica. Isti iznos potrebno je uplatiti za svaku radionicu.


– Salonski tip manfestacije je dugo nedostajao Novom Sadu i interesovanje proizvođača i posetilaca pokazalo je da ga je trebalo i ranije pokrenuti. Prateći programi su neizostavan deo salona jer se trudimo da pošaljemo drugačije poruke sa manifestacije i damo dodatni kvalitet – da se uz pomoć stručnjaka iz Srbije i regiona pogledamo u ogledalo, preispitamo lokalna vina, teroare, domaće vinske tradicije, ali i da se bavimo novim trendovima na vinskoj sceni – kazao je na konferenciji za novinare urednik magazina „Vino&Fino” Igor Luković.

Prema njegovim rečima, zvezda ovogodišnjeg salona biće Yo Ahern, jedna od retkih nosilaca titule „Master of Wine“ i vinarka, koja će novosadskoj publici pričati o teroarima nove Evrope, specifičnim vinima iz tog dela sveta kroz autentične sorte loze i njihovim šansama na razvijenim vinskim tržištima. Biće i radionica na kojima će biti predstavljena najbolja vina Balkana, kao i ona iz poznatih svetskih regija, poput specijalne kolekcija iz Burgundije.

Drugi salon vina biće mesto na kojem će se predstaviti i Udruženje somelijea Vojvodine, čiji predsednik Stevan Kostreš je istakao da će somelijei pokazati publici svoju ulogu, kako na štandovima izlagača, tako i na radionicama. Više o svemu možete pogledati na sajtu Salona vina.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 39%
Pritisak: 1002.1 mb
Vetar: 4 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?