Novosadski studenti dobijaju novu menzu

08:02:00 02.02.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Studentski centar Novi Sad otvoriće novu studentsku menzu u prizemlju Spensa, preko puta ulaza na bazene.

Novosadski studenti dobijaju novu menzu


U novom restoranu od 127 kvadrata biće posluživan ručak za 500 studenata.

- Otvaranje novog restorana ima za cilj da rasteretimo „Restoran 1“, popularnu „Veliku menzu“, jer je zbog izgradnje Studentskog centra zatvorena mala menza kod ulaza na Đačko igralište, ali i da studentima obezbedimo još bolju i kvalitetniju uslugu. Spens se zbog svog značaja i simbolike za Novi Sad, ali i blizine većini fakulteta Novosadskog univerziteta nametnuo kao logično rešenje. Adaptacija će trajati oko mesec dana, a otvaranje očekujemo u martu - rekao je direktor Studentskog centra Zoran Martinović.

Direktor SPC „Vojvodina“ Dragan Milić je podsetio da je Spens bastion sporta i mladosti i jedan od najznačajnijih simbola Novog Sada.

- Studenti su budućnost našeg grada i Spens je njihova kuća. Otvaranje studentskog restorana se odlično uklopilo u našu poslovnu viziju i korespondira sa novim konceptom razvoja. Očekujemo da će svakodnevni boravak 500 studenata Novosadskog univerziteta pozitivno uticati na ukupni ambijent i udahnuti novi život celokupnom prostoru Spensa - rekao je Milić.

Inače, kuhinja Studentskog centra „Novi Sad“ radi u dve smene, obroke priprema 135 ljudi, a za potrebe rada nove menze neće biti angažovani novi radnici.

- Naši kuvari su u stanju da dnevno pripremaju šest do osam hiljada obroka. Odnosno više od1,5 miliona obroka godišnje. Trenutno se priprema oko 3.500 porcija dnevno - istakao je direktor Studentskog centra Zoran Martinović.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
14°
Vlažnost: 88%
Pritisak: 1001.9 mb
Vetar: 9 m/s, ESE
Pet 14° - 24° Mogući pljuskovi
Sub 12° - 27° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?