Novosadski studenti treći na svetskom takmičenju u simulaciji suđenja

13:03:00 20.03.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Studenti Univerziteta u Novom Sadu osvojili su treće mesto na takmičenju u simulaciji arbitražnog rešavanja investicionih sporova (Frankfurt Investment Arbitration Moot Court) koje je održano u Frankfurtu.

Novosadski studenti treći na svetskom takmičenju u simulaciji suđenja

foto: Univerzitet u Novom Sadu

Univerzitet je prvi put učestvovao na ovom najstarijem takmičenju u oblasti investicione arbitraže i jednom od pet najprestižnijih takmičenja u oblasti simulacije suđenja na svetu. Ekipa iz Novog Sada ušla je u polufinale u konkurenciji 47 timova iz više od 30 zemalja iz celog sveta.

Tim Univerziteta u Novom Sadu su činili studenti Igor Bauranov, Milena Rašković, Jovana Rubežić i Bojana Spajić. Pripreme studenata u oblasti međunarodnog investicionog prava i međunarodne arbitraže vodili su nastavnici Katedre za međunarodno pravo Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu: prof. dr Maja Stanivuković, prof. dr Sanja Đajić, doc. dr Petar Đundić i saradnik u nastavi Bojana Ristić, a advokatskim veštinama ih je obučavao novosadski advokat Boško Kaćanski.

U čast ovih studenata sutra će u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu, u 11 časova biti održan svečani prijem.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.0 mb
Vetar: tiho m/s, -
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?