Projekat Doma zdravlja "Reaguj danas za zdravije sutra"

17:11:00 20.11.2019, Komentara: 0

NOVI SAD - Dom zdravlja „Novi Sad”, i ove godine, uz podršku Gradske uprave za zdravstvo, sprovodi projekat „Reaguj danas za zdravije sutra”.

Projekat Doma zdravlja "Reaguj danas za zdravije sutra"


Poslednja u nizu akcija biće održana sutra, od 8 do 10 časova u Mesnoj zajednici "Omladinski pokret" u ulici Omladinskog pokreta br. 11.

Na akciji će biti održana prezentacija o faktorima rizika sa posebnim akcentom na ishranu, a meriće se visina krvnog pritiska, telesne mase i visine, obima struka i izračunavanje BMI. Zainteresovani će moći i da provere vrednosti šećera u krvi i popune upitnik za procenu rizika za nastanak tipa 2 šećerne bolesti, a biće omogućen i iIndividualni rad sa pojedincima koji imaju visok stepen rizika za nastanak šećerne bolesti

Cilj projekta je otkrivanje i kontrola faktora rizika i stanja koji čine osnovu prevencije tipa 2 šećerne bolesti, kao i otkrivanje ranih simptoma i postavljanje rane dijagnoze.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
13°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 1005.1 mb
Vetar: 4 m/s, ESE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?