Novosadski taksisti najavljuju proteste

10:02:00 23.02.2016, Komentara: 2

Novi Sad - Ilegalni taksisti slobodno voze po gradu jer gradske vlasti nisu uskladile svoje odluke o novom zakonu. Rok da donesu akte zbog novog Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju i regulišu poslovanje taksista bio je još u septembru prošle godine, ali to nije urađeno. Zato su registrovani i legalni novosadski taksisti najavili proteste.

Novosadski taksisti najavljuju proteste

Taksisti kažu da se već mesecima nalaze u pravnom vakuumu što koriste ilegalci i rade šta hoće, jer inspekcija nema odluke po kojima može da ih kazni.

Josip Kopestinskij, predsednik Radne grupe za unapređenje taksi prevoza, kaže da su se u petak sastali sa čelnicima grada, ali dobili su samo obećanja da će se stvar pokrenuti.

- Iznenadilo me što se ništa nije radilo mesecima, a na tom sastanku su nam rekli da već imaju urađene predloge odluka, što je čudno, jer mi kao članovi te zajedničke radne grupe u njihovoj izradi moramo da učestvujemo – kaže Kopestinskij.

Inspekcije su izdale oko 800 taksi legitimacija, iako u gradu ima čak oko 2.400 taksi vozila, dodaje on. Legalna taksi udruženja traže da se optimalizuje broj taksista, jer po izrađenim studijama Fakulteta tehničkih nauka, Novom Sadu je potrebno oko 1.000 ovakvih vozila.

Kopestinskij kaže da u gradu ima svega, od nelegalnih do polulegalnih taksista.

- Tražimo da se donese jedinstvena cena te da se građani više ne varaju. Potreban je regulisati i izdavanje krovnih oznaka, ne da se one izdaju kako ko hoće i da je na automobil stavi ko želi, a da niko ne odgovara, pogotovo udruženja koja ih izdaju – nastavlja Kopestinskij.

Većinu akata o regulisanju taksi prevoza donosi grad, novosadske odluke su stare već četiri godine i sada nevažeće jer je donet novi Zakon. Taksisti najavljuju da će čekati još sledeće nedelje da vide da li će se nešto rešiti, ako ne, moraće kao i do sada svoja prava da potraže izlaskom na ulice i protestom.

Iz Gradske kuće su nezvanično rekli da će do kraja sledeće nedelje nove odluke biti gotove i vrlo brzo usvojene. Cena taksi prevoza u Novom Sadu nije menjana tri godine. Start je 70 dinara, pređen kilometar po danu je 52, noću 66, a tokom praznika 98 dinara.

Izvor: Blic


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

Marko Jankovic

, *.dynamic.stcable.net

Ma ljudi, ja sam taksista vec 13 godina i o promenama slusam vec 7-8 godina,a u medjuvremenu sam se nagledo svega i svacega. Pocevsi od izdavanja automobila i davanja u otkup (to rade kriminalci i peru pare stecene ko zna od cega), do taksiranja liniskim taksijem , konkretno Zabalj - Novi Sad , Otac od jednog saobracajnog Inspektora ,zaduzenog za Taksiste.....SPRDACINA....
Naravno 80% Taksi udruzenja drze Raznorazni Kriminalci ,Velikog i malog ranga,od Secikesa obicnih , do pravih inteligentnih Krimosa.
Razbojnici ,dileri ,lopovi,pemzioneri(coravi senilni i gluvi - Obavezno u alkoholisanom stanju),upravljaju vozilima ,policija zna ali cuti jer "placaju porez "hahahahaha , do iznajmljivanja tabli u SOS-u 250 dinara na dan!!!,do crvenog isto toliko pa i 300dinara,preko iznamljivanja automobila sumljivim licima za 15 eura,i obavezno ugovore na 7 dana o probnom radu a niko nema ispit o poznavanju grada !!!! Pa i dodjosmo o 500 i nesto falf DIPLOMA o polozenom ispitu za koje niko nista nije preduzeo ,nego su im dozvolili da polazu opet i isprave to..... Ejjjj bagro kakav red ,10% taksista je ispravno MAKSIMUM ostali Lopata u ruke i Rad!!! Ziveli


.Perica

, *.dynamic.sbb.rs

Možda kad bi položio vozački ispit drukčije bi razmišljao kolega


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1003.1 mb
Vetar: 3 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?