Novosadski taksisti prevoziće decu u auto-sedištima

14:11:00 28.11.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Agencija za bezbednost saobraćaja poklonila je 20 auto-sedišta Novom Sadu, sa idejom da budu podeljena zainteresovanim taksi udruženjima.

Novosadski taksisti prevoziće decu u auto-sedištima


- Za sada se ovom pilot-projektu pridružio SOS taksi, pa će Novosađani od 15. decembra imati mogućnost da pozovu ovaj taksi i zatraže vozilo sa auto-sedištem i decu prevoze bezbedno i u taksi prevozu. Pozivamo i ostala taksi udruženja da pokažu društvenu odgovornost i priključe se ovoj akciji - navela je Marijana Jovanović iz Centra za promociju bezbednosti saobraćaja, koja je juče u Novom Sadu organizovala prvu Nacionalnu konferenciju o bezbednosti dece kao putnika.

Jovanović je dodala da će u narednom periodu obučiti i taksiste udruženja koja se prijave da pravilno postavljaju auto-sedište u svoj automobil.

Kako bi bila podignuta svest o značaju bezbednosti dece u saobraćaju, uz podršku Gradske uprave za saobraćaj, na teritoriji Novog Sada u toku je i edukacija 16.000 đaka od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola.

Nacionalnom strategijom za bezbednost saobraćaja predviđeno je da nakon 2020. nijedno dete ne strada u saobraćaju. Da bi se taj zahtevan cilj ispunio, potrebno je da se uključe sve relevantne ustanove koje mogu da utiču na smanjenje negativne statistike, zaključeno je na konferenciji.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
20°
Vlažnost: 43%
Pritisak: 994.6 mb
Vetar: 4 m/s, S
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?