Novosadski univerzitet među prvih 1000 na Vebometriks rang listi

11:08:00 09.08.2016, Komentara: 1

Novi Sad - Univerzitet u Novom Sadu našao se među prvih 1000 na globalnoj Vebometriks rang listi univerziteta.

Novosadski univerzitet među prvih 1000 na Vebometriks rang listi

U konkurenciji od 24.000 visokoobrazovnih institucija širom sveta, Univerzitet u Novom Sadu je u najnovijem izdanju ove svetske rang liste univerziteta (Webometrics Ranking of World Universities), iz jula 2016. godine, zauzeo 886. mesto i time se našao u prestižnom društvu prvih hiljadu univerziteta u svetu po vidljivosti, prisutnosti, otvorenosti i izvrsnosti.

Na rang listi Vebometriksa iz jula 2016. godine, Novosadski univerzitet je na 389. mestu u Evropi (u konkurenciji 6.023 univerziteta) i na 38. mestu u regionu Centralne i Istočne Evrope (u konkurenciji 3.039 univerziteta).

Inače, Vebometriks je svetski priznata rang lista univerziteta koju razvija i dva puta godišnje ažurira Sajbermetriks laboratorija Španskog nacionalnog istraživačkog saveta. Cilj veb indikatora koji se koriste u metodologiji Vebometriksa je pružanje pouzdane i sveobuhvatne procene globalnog učinka pojedinačnih univerziteta na osnovu njihovih aktivnosti i rezultata prisutnih na internetu, odnosno njihove relevatnosti i uticaja.

Vebometriks pozicija univerziteta zavisi od obima i kvaliteta dostupnog i transparentnog sadržaja koje ta akademska ustanova proizvede, od visoko citiranih veb publikacija do svih drugih sadržaja koji uključuju izveštaje, konferencije, teze, seminare, digitalne biblioteke, i druge publikacije univerziteta i njegovih fakulteta, departmana, istraživača i studenata.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Dragoljub Perić

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Da, s tim da je Univerzitet u Beogradu na 625. mestu.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?