Novosadski Winter Fest među najboljim božićnim marketima u Evropi

17:11:00 29.11.2019, Komentara: 0

Novi Sad – „Novosadski Winter Fest“ nalazi se među najboljim božnićnim marketima u Evropi prema izboru internet portala Evropske destinacije (European Destinations), koji radi u saradnji sa Evropskom komisijom.

Novosadski Winter Fest među najboljim božićnim marketima u Evropi


„Winter Fest“ u Novom Sadu prvi je i najstariji božićni market u Srbiji i od 2016. godine privlači veliki broj posetilaca iz drugih delova zemlje, kao i zemalja regiona, objavio je portal. Najveća atrakcija je velika „Raspevana jelka“, na kojoj svakog dana nastupaju horovi dece i odraslih iz cele Vojvodine. Dodaje se da, budući da je reč o multikulturnoj pokrajini, horovi pevaju na deset različitih jezika (srpski, mađarski, slovački, rusinski, hrvatski, ladino, jidiš, engleski, nemački i ruski).

Oko 50 drvenih kućica smešteno je u istorijskom centru Novog Sada, na Trgu slobode. Tu je i „Igraonica sa slamom“ u kojoj se gradska deca željna prirodnih materijala bezbrižno igraju. Posle 30 godina, organizatori „Winter Festa“ vratili su na ulice Novog Sada i fijakere.

Portal preporučuje i hotelski smeštaj u Novom Sadu, kao i ture po Vojvodini i u Beogradu.

Advent u Zagrebu nekoliko godina je po izboru ovog sajta bio najbolji evropski božićni market, što je hrvatskoj prestonici donelo veliki turistički bum u ovom delu godine.

Glasanje za titulu „Najboljeg evropskog božićnog marketa“ počinje danas.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
12°
Vlažnost: 71%
Pritisak: 1004.2 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?