„Novosadski Winter Fest“ ponovo na Trgu slobode

17:11:00 15.11.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Zimski festival ili „Novosadski Winter Fest“ biće održan od 23. novembra do 30. decembra 2017. godine na centralnom gradskom trgu u Novom Sadu. Organizatori najavljuju sličan program kao i prošle godine.

„Novosadski Winter Fest“ ponovo na Trgu slobode


Biljana Gavrić iz „Ninamedije“ naglasila je da su organizatori učili na prošlogodišnjim iskustvima, i trudili se da sve kritike i sugestije koje su dolazile kako od medija, tako i od građana i gostiju Novog Sada, uvaže.

- U okviru prošlogodišnjeg festivala, za 55 dana koliko je trajao, nastupilo je 35 dečijih i 15 odraslih horova na „raspevanoj jelci“, 45 bendova je sviralo na Trgu slobode i isto toliko di-džejeva je imalo svoje nastupe. Takođe, imali smo mnogo propratnih sadržaja na koje smo ponosni, kao što su izložbe novosadskih fotografa, saradnja sa institucijama kulture i humanitarne akcije. Ponosni smo i na fijakere koji su, posle 38 godina, ponovo vozili Novosađane centralnim ulicama grada – rekla je Biljana Gavrić.

Jelena Savić iz „Color Media Communications“ je istakla da će i ove godine svakog dana od 18 časova biti organizovani nastupi dečjih horova na "raspevanoj jelci", dok će muzički bendovi i di-džejevi nastupati samo vikendom.

„Novosadski Winter Fest“ ponovo na Trgu slobode

foto: Grad Novi Sad

- Ponovo ćemo u centru grada imati fijakeristu i fijaker koji će pešačkom zonom voziti sve one koji to budu želeli, organizovaćemo izložbe fotografija novosadskih fotografa i fotoreportera, a desetak dana pred Novu godinu dovešćemo i Deda mraza koji će se družiti sa našim najmlađim sugrađanima. Gastronomska ponuda ove godine biće bogatija, sa većim izborom hrane i pića – naglasila je Jelena Savić.

- Podržavajući ovu manifestaciju prošle godine, Grad je želeo da zimsku sezonu, koja je tada bila lošija, učini vidljivijom i privuče što više turista u Novi Sad. Posle prvog „Novosadskog Winter Festa“ možemo reći da smo bili u pravu, jer su ljudi dolazili u Novi Sad da se slikaju pored „raspevane jelke“, da se voze fijakerom, uživaju u nastupima bendova ali i u bogatoj gastro ponudi. Najbolji pokazatelj za to jeste statistika koja govori da su ti zimski meseci bili mnogo bolji nego prethodnih godina. Naravno, to se sve odrazilo i na statističke pokazatelje kada je reč o celoj prošloj godini – rekao je član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević.

Direktor Turističke organizacije Grada Novog Sada Branislav Knežević je istakao da Novi Sad beleži pozitivan trend dolaska turista, koji je za 13 odsto veći u prvih devet meseci ove godine u odnosu na 2016, i dodao da je TONS zajedno sa Turističkom organizacijom Srbije krenuo u zajedničku kampanju kako bi se Novi Sad promovisao, a dve titule koje je Novi Sad osvojio biće, prema njegovim rečima, jak argument u turističkoj promociji.

Drugi po redu „Novosadski Winter Fest“ počinje 23. novembra nastupom dečijeg hora „Šareni vokali“, a nakon njih Novosađani će moći da uživaju u muzici benda „Amajlija“.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 81%
Pritisak: 996.0 mb
Vetar: 8 m/s, NNW
Sre 6° - 9° Moguća kiša
Čet 5° - 14° Moguća kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?