„NS patrol“ za skoro mesec dana evidentirao više od 800 prekršaja

17:05:00 31.05.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Sistem za snimanje prekršaja pod nazivom „NS patrol“ evidentirao je tokom prvog meseca terenskog rada ukupno 821 prekršaj na javnim površinama. Komunalne službe su najavljivale da će novosadsko „Oko sokolovo“ u početku dnevno evidentirati i do hiljadu prekršaja.

„NS patrol“ za skoro mesec dana evidentirao više od 800 prekršaja


Komunalna milicija je, nakon probnog perioda, „NS patrol“ sistem počela da koristi od 3. maja, navode za 021.rs u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove. Sistem je ugrađen na ukupno pet motornih vozila i 10 električnih bicikala, a zadatak je kontrola nepropisno parkiranih vozila na javnim površinama - na ulici, trotoaru, pešačkim i biciklističkim stazama, zelenim i drugim površinama.

Prema zvaničnim podacima, komunalci su dnevno u prekršaju snimili oko 30 vlasnika vozila, kojima su izrečene propisane kazne - 5.000 dinara za nepropisno parkiranje na ulici ili bilo kojoj drugoj saobraćajnoj površini, te 25.000 dinara za parkiranje na zelenoj površini. Kazna može da se prepolovi ukoliko se izmiri u roku od osam dana.

- U skladu sa raspoloživim ljudstvom i tehničkim mogućnostima, kontrolišu se površine koje su do sada najčešće bile predmet prijava koje su podnosili sugrađani (bulevari i veće saobraćajnice, ulice u užem i širem centru grada). Cilj uvođenja sistema „NS patrol“ je sprečavanje prekršaja i uvođenje komunalnog reda te su nam sve lokacije jednako prioritetne - kažu za 021.rs inspekcijske službe na pitanje da li postoje lokacije koje se, zbog učestalosti nepropisnog parkiranja, obilaze češće.

Oni koji budu pokušali da sklone svoje tablice biće kažnjeni sa 25.000 dinara, s mogućnošću umanjenja ukoliko se odmah izmiri.

Inače, komunalna služba je formirala „belu listu“, spisak onih koji ne podležu kažnjavanju. Kako je ranije najavljeno, na ovom spisku trebalo bi da se nađu vozila Hitne pomoći, policije, vatrogasnih službi i drugih komunalnih službi.


Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
17°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 994.7 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Čet 12° - 22° Malo i umereno oblačno
Pet 11° - 25° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?