NURDOR-ov Bazar solidarnosti za projekat roditeljskih kuća za decu obolelu od malignih bolesti i njihove porodice

19:05:00 28.05.2024, Komentara: 0

Novi Sad - Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) 1. i 2. juna organizuje Bazar solidarnosti, a prikupljena sredstva namenjena su projektu Roditeljskih kuća za smeštaj i brigu o deci oboleloj od malignih bolesti i njihovim porodicama.

NURDOR-ov Bazar solidarnosti za projekat roditeljskih kuća za decu obolelu od malignih bolesti i njihove porodice


Događaj, koji će pratiti bogat zabavni program, biće organizovan u dvorištu NURDOR Roditeljske kuće, Preradovićeva 138 u Petrovaradinu, od 12 do 18 časova.

NURDOR Roditeljska kuća u Novom Sadu je prvi objekat ovakve namene u Vojvodini, a nastao je kao plod saradnje Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, Zadužbine porodice Kostić i NURDOR-a.

Kroz međusobno partnerstvo i zajednički cilj da sva deca obolela od malignih bolesti u Srbiji imaju pravo na najbolje moguće uslove života i lečenja – punih 11 godina Roditeljska kuća ispunjava svoju misiju, navodi NURDOR. Dodaju da ovaj objekat nisu samo zidovi, vrata i prozori koji omogućavaju smeštaj, već ova kuća, koju je donirala porodica Kostić, porodicama pruža osećaj da nisu sami, da imaju podršku i da imaju mesto koje za vreme lečenja predstavlja njihov dom.

Događaj je namenjen svima, od najmlađih do najstarijih Novosađana i gostiju.

Bazar solidarnosti je zamišljen ne kao još jedan u nizu događaja za javnost, već kao istinski poziv na solidarnost celom društvu.

Svi koji budu došli, osim što će uživati i biti ponosni na sebe, jer rade nešto dobro, moći će svojim donacijama i odabirom predmeta koji će biti izloženi na Bazaru – da podrže rad NURDOR-a.

Sva sredstva koja budu prikupljena kroz Bazar solidarnosti biće namenjena projektu Roditeljskih kuća.

Podsećamo, NURDOR je otvorio pet roditeljskih kuća, tri u Beogradu i po jednu u Nišu i Novom Sadu. U toku je projekat rekonstrukcije nove, šeste Roditeljske kuće u Beogradu, čime će se trajno obezbediti potrebe za smeštaj dece na lečenju van mesta prebivališta. Pored besplatnog smeštaja, za porodice smeštene u Roditeljskim kućama NURDOR obezbeđuje sveobuhvatnu psiho-socijalnu i logističku podršku. Ovo je zajednička borba svih nas za koju nam je potrebna podrška i zato se nadamo da se vidimo u subotu i nedelju. Svi ste dobrodošli, pozivaju iz NURDOR-a.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
19°
Vlažnost: 73%
Pritisak: 1005.6 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Sub 16° - 33° Sunčano
Ned 17° - 36° Sunčano

Anketa

Kupate li se na Štrandu?