O novorođenčetu pronađenom kod Betanije brine Centar za socijalni rad

13:11:00 08.11.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Centar za socijalni rad preuzeo je brigu o novorođenčetu koje je pre dve sedmice ostavljeno u torbi u blizini porodilišta Betanija.

Oni kao organ starateljstva i jesu u obavezi da preuzmu sve potrebne mere u zaštiti deteta bez roditeljskog staranja, a roditelji ove bebe još se nisu oglasili, niti je policija saopštila da li su pronađeni.

O novorođenčetu pronađenom kod Betanije brine Centar za socijalni radfoto: novisad.rs

"Možemo konstatovati da je dete dobro i da je bilo adekvatno zbrinuto. Preduzeli smo sve potrebne mere iz naše nadležnosti", kažu u Centru za socijalni rad, ali nisu mogli da preciziraju kakva će biti dalja budućnost mališana.

Kada je beba, simbolično nazvana Srećko, pronađena, rekli su da će je po izlasku iz bolnice, zbrinuti u prihvatilištu za decu "Sigurne kuće" ili u hraniteljskoj porodici.

Podsetimo, novorođenče je 22. oktobra oko 10 sati pronašla Novosađanka Slavica Fejsa, koja je prolazeći čula dečiji plač. Kada se vratila da proveri o čemu se radi, videla je plavu torbu, a u njoj tek rođenog mališana, gotovo promrzlog, bez odeće, na čijem telu su bili vidljivi tragovi porođaja.

Izvor: Novosti, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
24°
Vlažnost: 41%
Pritisak: 1004.7 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?