Obavezno nošenje maski u prevozu, preporuka da se nose i u zatvorenom prostoru

12:06:00 23.06.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Nošenje zaštitnih maski u gradskom i prigradskom prevozu biće obavezno. Preporuka je da se maske nose i u zatvorenom prostoru. Ovo je jedan od zaključaka sednice Kriznog štaba zbog epidemije korona virusa u Srbiji.

Obavezno nošenje maski u prevozu, preporuka da se nose i u zatvorenom prostoru


Osim toga, doneta je i odluka da KBC Bežanijska kosa u Beogradu postane kovid-19 bolnica, kao i da se, u cilju daljeg sprečavanja širenja koronavirusa, zabranjuju do daljnjeg posete bolnicama.

Imunolog i član Kriznog štaba Srdja Janković izjavio je da će nošenje maski biti obavezno u gradskom i prigradskom prevozu i da građani bez maski neće moći da uđu u vozila. Janković je novinarima nakon sednice Kriznog štaba rekao da je ostaje kao preporuka da se maske nose u zatvorenim prostorima.

- Što se tiče otvorenog prostora, važno je držanje socijalne distance - naveo je Janković.

On dodao da na snazi ostaju i dalje dosadašnja ograničenja - za zatvoreni prostor maksimalno 500 ljudi, dok na otvorenom nema ograničenja. Upitan da li su predviđene neke kazne za nenošenje maski, Janković je rekao da je Krizni štab zauzeo stav da kaznena politika nije rešenje, ali da se u javni prvoz ne može ući bez maske.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
11°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1003.8 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?