Obeležavanje Dana blizanaca sutra u Rektoratu

08:06:00 10.06.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Dan blizanaca, 11. jun, biće obeležen sutra u 11 časova u Rektoratu.

Obeležavanje Dana blizanaca sutra u Rektoratu

Foto: Centar za bihejvioralna istraživanja u psihologiji


Dan blizanaca se obeležava širom sveta skupovima, druženjem i zabavom, a kod nas od 2018. godine, obeležavanje organizuje Centar za bihejvioralna istraživanja u psihologiji sa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

- Ove godine ćemo iskoristiti priliku da predstavimo prvi i jedinstveni registar blizanaca u Srbiji - STAR Registar blizanaca u koji je do sada upisano već preko 2000 blizanaca – ističu iz Centra za bihejvioralna istraživanja u psihologiji i dodaju da je to jedini registar u zemljama Zapadnog Balkana i šireg regiona.

- Na Danu blizanaca u Srbiji upoznaćemo vas s aktivnostima STAR Centra u koje se možete uključiti kao blizanac, roditelj blizanaca ili građanin zainteresovan za nauku. Blizanački parovi koji su već učestvovali u prvoj blizanačkoj studiji u Srbiji moći će da preuzmu svoje sertifikate o zigotnosti (da li su jednojajčani ili dvojajčani blizanci). Osim toga, za roditelјe smo pripremili izlaganje na temu „Kako da pomognete svojim blizancima da budu jedinstvene osobe?“, dok će za najmlađe blizance biti dostupni animatori i kreativni kutak za zabavu koji će voditi studenti psihologije - navode organizatori i pozivaju sve blizance i roditelje blizanaca da se prijave u STAR Registar blizanaca OVDE ili na http://blizanci.rs/prijava.php


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
11°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 999.3 mb
Vetar: 3 m/s, NNW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?