Obeležavanje Dana dece obolele od raka u subotu na Trgu slobode

17:02:00 12.02.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Svakog 15. februara, Svet obeležava Dan dece obolele od raka, a Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka – NURDOR, tradicionalno će organizovati skupove na trgovima, glavnim ulicama i šetalištima više od 30 gradova širom Srbije. U Novom Sadu će centralna manifestacija s muzičkim programom biti održana na Trgu slobode od 12 časova pod sloganom „Zagrli snažno“.

Obeležavanje Dana dece obolele od raka u subotu na Trgu slobode


S obzirom da smo za sve ove godine upravo od njih naučili koliko je važan zagrljaj, kao simbol podrške i ljubavi i koliko može pomoći onda kada nam je potreban, odlučili smo da na njihov dan ne štedimo ruke i da pretvorimo celu Srbiju u mesto za grljenje! Raširene ruke i otvoreno srce su sve što nam treba da bi svet na trenutak bio bolje mesto, navode iz NURDOR-a

NURDOR godinama, uz pomoć prijatelja i donatora, radi na tome da sektor pedijatrijske onkologije u Srbiji bude unapređen i nalik onima u razvijenim zemljama Evropske unije. Tokom 16 godina rada uložena su značajna sredstva u opremanje hemato-onkoloških odeljenja u celoj zemlji i u modernu medicinsku opremu.

Pored toga, ono što takođe godinama pokušavamo da unaprede jeste odnos društvene zajednice i javnosti prema problemima sa kojima se susreću deca obolela od raka i njihove porodice. Prošle godine su kroz kampanju „Pruži korak“ u kojoj je učestvovalo više od 560.000 ljudi i preko 60 donatora. Obezbeđeno je pola miliona evra za novu Roditeljsku kuću u Beogradu.

Donacije prikupljene kroz obeležavanje 15. februara će takođe biti namenjene novoj Roditeljskoj kući, s obzirom da se radi o jednom od najvećih i najzahtevnijih projekata NURDOR-a od njegovog osnivanja. Nova kuća će trajno rešiti pitanje potreba za smeštajem za svu decu obolelu od raka i njihove porodice, koje su zbog lečenja primorane da duže vreme provedu u Beogradu.

Osim u Novom Sadu, tog dana, humanitarne akcije podrške NURDOR će organizovati i u: Nišu, Beogradu, Kragujevcu, Čačku, Užicu, Subotici, Priboju, Knjaževcu, Smederevu, Zrenjaninu, Šapcu, Smederevskoj Palanci, Aranđelovcu, Ivanjici, Valjevu, Ubu, Rekovcu, Prijepolju, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Leskovcu, Vršcu, Pirotu, Vranju, Lebanu, Lazarevcu, Kruševcu, Prokuplju, Novom Pazaru, Boru, Gornjem Milanovcu i Vrnjačkoj Banji.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
18°
Vlažnost: 52%
Pritisak: 1002.9 mb
Vetar: 2 m/s, SSE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?