Obeležavanje dana donacije organa kroz konferenciju "Menjam svest, menjam svet"

09:10:00 22.10.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Evropski dan donacije organa biće odbeležen danas u podne u Gradskoj kući, sa temom: Uloga društva u razvoju transplantacionog i donorskog programa pod sloganom „Menja svest, menjam svet!“.

Srbija zauzima jedno od poslednjih mesta u Evropi po broji donora. Statistički podaci govore da samo 10 odsto ljudi koji se nalaze na listama za transplantaciju dožive da dobiju organ. Da bi se svest, a potom i svet promenili potrebno je angažovanje celog društva.

Obeležavanje dana donacije organa kroz konferenciju "Menjam svest, menjam svet"

Evropski dan donacije organa obeležava se širom Evrope, kako bi se ukazalo na značaj donatorstva organa, a samim tim i povećao broj transplantacija u jednoj zemlji, što bi predstavljalo nadu za mnoge pacijente kojima ovaj vid lečenja predstavlja jedini spas.

Na današnjoj konferenciji govoriće stručnjaci iz oblasti transplantacione medicine iz zemlje i regiona, predstavnici Saveza jugoistočne Evrope transplantiranih pacijenata, transplantirani pacijenti, predstavnici nevladinih i vladinih institucija, poznate ličnosti.

Uz sve to biće i dodeljene zahvalnice onima koji su doprineli razvoju transplantacije i tome da se o ovoj temi više zna.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
11°
Vlažnost: 58%
Pritisak: 1005.6 mb
Vetar: 4 m/s, NW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?