Obeležen Dan 1. brigade Kopnene Vojske

17:11:00 10.11.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Dan 1. brigade Kopnene Vojske obeležen je danas u kasarni Jugovićevo.

Ovaj datum obeležava se kao sećanje na dan kada je 1918. godine prva jedinica Sedmog pešadijskog puka Vojske Kraljevine Srbije, predvođena majorom Vojislavom Bugarskim, umarširala u Novi Sad.

Obeležen Dan 1. brigade Kopnene Vojske

Brigadni general Željko Petrović rekao je obraćajući se prisutnima da je Komanda jedinice Prve brigade Kopnene Vojske danas obeležila svoj praznik u čast oslobođenja Novog Sada u Prvom svetskom ratu, i da je zadovoljstvo biti na čelu jedinice koja već deset godina postoji na ovim prostorima i koja ima ozbiljno nasleđe.

- Ponosni na ovaj istorijski datum, a ujedno okrenuti budućnosti, pripanici 1. brigade Kopnene Vojske poštuju i čuvaju tradiciju i vredno rade na izgradnji sigurne, bezbedne i bolje budućnosti - istakao je brigadni general Petrović.

Jubilarnoj, desetoj po redu svečanosti, prisustvovali su i predstavnici verskih zajednica, Južno-bačkog upravnog okruga, Autonomne Pokrajine Vojvodine, lokalnih samouprava, Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i mnogobrojni predstavnici Vojske Srbije. Nakon svečanog defilea jedinica dodeljene su i nagrade oficirima i vojnicima Vojske Srbije.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 1 m/s, WSW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?