Obeležen Međunarodni dan nestale dece u Novom Sadu

19:05:00 25.05.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Međunarodni dan nestale dece obeležen je danas u Novom Sadu sadnjom pet stabala ruža ispred Filozofskog fakulteta u znak sećanja na petoro dece koja još uvek nisu pronađena.

Obeležen Međunarodni dan nestale dece u Novom Sadu

Foto: Grad Novi Sad



- Obeležavanjem današnjeg dana izražavmo podršku borbi za pronalazak sve nestalu dece za kojom se još uvek traga u nadi da će biti pronađena i zaštićena, a ujedino obeležavamo i sećanje na decu koja, na žalost nikad nisu pronađena – rekla je članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Danijele Kostić

- Simboličan čin sadnje pet stabala ruža u znak sećanja na petoro dece koja još uvek nisu pronađena, je opomena svima nama da ne zaboravimo, ali i podsetnik da svaki dan aktivno radimo na podizanju svesti o bezbednosti dece kao najosetljivije kategorije društva - rekla je Kostić.

Inače, prema zvaničnim podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, tokom 2022. godine u Srbiji prijavljen nestanak 1.523 maloletna lica, pronađeno je 1.518, što znači da pet porodica još uvek traga za nestalima.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
20°
Vlažnost: 43%
Pritisak: 994.8 mb
Vetar: 4 m/s, S
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?